Hebban vandaag

Nieuws /

Het voorwoord van de Boekenweek start bijna!

door Hebban Crew 14 reacties
De Boekenweek is verplaatst naar de zomer van 2021 en toch beleven we van 6 tot en met 14 maart een ‘week vol boeken’. Laat je inspireren en geniet in aanloop naar de Boekenweek van gesprekken met auteurs en de mooiste boeken(tips). In dit artikel vertellen we je wat je de komende tijd kunt verwachten.

Het voorwoord op Hebban

Hebban zet de Nederlandstalige auteur in de schijnwerpers. In de reeks 'In gesprek met' is er dagelijks een interview met een Nederlandse of Vlaamse auteur. Boekverkopers en lezers tippen Nederlandstalig werk bij buitenlandse bestsellers. Lezers die graag schrijven worden uitgedaagd met de Hebban 100 woorden-schrijfwedstrijd en eenieder die in maart een aankoop doet bij de lokale boekhandel kan de aankoopbon gedurende de hele maand naar Hebban sturen: onder alle inzendingen worden Boekenbonnen ter waarde van het bestede bedrag verloot.

Naar Het voorwoord-kanaal

De Vooravond organiseert alternatief Boekenbal

Op vrijdag 5 maart zetten presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klamer van tv-programma De Vooravond (NPO 1) het traditionele Boekenbal vanuit ITA, de schouwburg in Amsterdam, in de schijnwerpers. In deze speciale uitzending krijgt het grote publiek een inkijkje in het anders zo mysterieuze en roemruchte bal, dat dit jaar helaas geen doorgang kan vinden wegens de coronamaatregelen.

Tijdens de uitzending vindt de aftrap van Het voorwoord van de Boekenweek plaats, waarin met tal van evenementen het lezen van boeken wordt aangemoedigd. In een leeg ITA ontvangen Ekiz en Klamer bekende schrijvers om samen het boek te vieren. Zo delen onder meer Hanna Bervoets (auteur Boekenweekgeschenk), Roxane van Iperen (auteur Boekenweekessay), Marieke Lucas Rijneveld, Adriaan van Dis en Arjen Lubach hun liefde voor literatuur met de kijker. Ook zijn er muzikale optredens in de Grote Zaal en is er ruimte voor poëzie.

Via het Instagramaccount van de Boekenweek kan iedereen met een speciale filter thuis ook op de rode loper van het Boekenbal verschijnen.

De Boekenbalspecial van De Vooravond is vrijdag 5 maart om 19.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Bekijk de uitzending op NPO 1

Het voorwoord live in de Kleine Komedie

De Kleine Komedie, het oudste theater van Amsterdam, vormt het decor voor Het voorwoord van de Boekenweek Live: een inspirerende reeks ontmoetingen tussen auteurs. Elke aflevering zijn twee schrijvers te gast: een oud-Boekenweekauteur én een schrijver van een jongere generatie. De combinaties zijn spannend, omdat de schrijvers iets gemeen hebben of juist uit heel andere werelden komen.

Geheel in het Boekenweekthema 'Tweestrijd' gaan zij 20 minuten onvoorbereid met elkaar in gesprek en krijgen vragen en dilemma´s voorgelegd. Wat is hun vreemdste ervaring met een lezer? Waar hebben ze op literair vlak spijt van? Waar werken ze nu aan? Dilemma: nooit meer kunnen spreken of nooit meer kunnen schrijven? Tijdens deze verrassende ontmoetingen is het soms even ongemakkelijk, maar ook grappig en ontroerend. Elke aflevering zit bomvol leestips voor de kijker en luisteraar.

Bekijk het uitzendschema vanaf 5 maart (en de uitzendingen) via onderstaande knop.

Naar Het voorwoord live op Hebban

Literaire agenda

In de vernieuwde Literaire Agenda op Hebban vind je nog veel meer evenementen om Het voorwoord van de Boekenweek mee te vieren. Zo presenteert de VPRO Boekengids vanaf 7 maart de wekelijkse webserie Minibieb der onvolprezen boeken en wordt in het tv-programma Eus' Boekenclub op NPO 2 een week lang het plezier van het lezen en alles daaromheen gevierd.

Naar de literaire agenda

Steun je boekhandel

Bestel je een boek, vraag dan meteen om de #steunjeboekhandel-tas. Voor € 9,99 geef je je favoriete boekhandel nog wat extra omzet en kun jij de wereld laten zien dat je jouw boekhandel steunt. De tas is exclusief verkrijgbaar bij de lokale boekhandel. Ze hebben alle steun nog steeds keihard nodig!

De tassen zijn rond 11 maart leverbaar.

#steunjeboekhandel

Het voorwoord van de Boekenweek

De Boekenweek is verplaatst naar de zomer van 2021 en toch beleven we van 6 t/m 14 maart een ‘week vol boeken’. Omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren en jouw favoriete boekhandel ook de komende tijd alle steun kan gebruiken. Laat je inspireren en geniet in aanloop naar de Boekenweek van gesprekken met auteurs en de mooiste boeken(tips). Hoofdsponsor NS is in 2021 twintig jaar verbonden aan de Boekenweek. Kijk voor meer leesinspiratie op www.ns.nl/treinlezer.

Naar het kanaalOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het voorwoord van de Boekenweek start bijna!

 


Gesponsorde boeken