Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Het worden drukke tijden voor Hendrik Groen

Hoewel hij hier met 120.000 verkochte exemplaren al 74 weken in de Bestseller 60 staat, moet het geheime dagboek van Hendrik Groen nog in Groot-Brittannië uitkomen. Maar daar belooft het een van de grootste 'lanceringen' van een debuut ooit te worden.

De rechten van de Engelse vertaling van Zolang er leven is, het tweede 'dagboek' van de bejaarde auteur, zijn verkocht aan uitgeverij Michael Joseph, meldt The Bookseller. Hierin schrijft Hendrik Groen verder over zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Samen met zijn vriend Evert en andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert hij van zijn laatste jaren nog iets te maken. 

Voor de rechten van het eerste boek. Pogingen iets van het leven te maken, werd een bedrag met zes cijfers voor de komma neergeteld. Het dagboek is inmiddels aan dertig landen verkocht, waaronder de Verenigde Staten. Een tv-serie, gebaseerd op het boek en in de stijl van de komische serie The Office, is in de maak. 

Deze maand verschijnt de gebonden uitgave van Groens debuut in Groot-Brittannië. De lancering ervan wordt groots aangepakt, meldt uitgeverij Michael Joseph. Een uitgebreide publiciteitscampagne met commercials via radio, de krant en digitale media staat in de steigers. In afwezigheid van de schrijver, die anoniem wenst te blijven, wordt de discussie van een zestigplus-leesgroep uit Dagenham over Groens dagboek op televisie uitgezonden. Het luisterboek wordt ingesproken door de acteur Derek Jacobi, bekend van zijn titelrol in de serie I Claudius. De Engelse vertaling van Zolang er leven is verschijnt in januari 2018.  

Bron: The BooksellerOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het worden drukke tijden voor Hendrik Groen

 

Gerelateerd

Over

Hendrik Groen

Hendrik Groen

Hendrik Groen publiceerde zijn eerste dagboek in 2014. Pogingen iets v...

Gesponsorde boeken