Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Het Zomerlezengeschenk 2022 is van Matthijs van Nieuwkerk

door Hebban Crew 37 reacties
Zomerlezen krijgt dit jaar een nieuwe vorm en daarbij een nieuw soort geschenk. Wie in de maand juni minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken uitgeeft, krijgt van de boekhandel een bundel korte verhalen cadeau, samengesteld door één van Nederlands bekendste boekenambassadeurs: Matthijs van Nieuwkerk.

Vriend van het Boek

Als er iemand is die zich de afgelopen jaren heeft ingezet om de liefde voor boeken breed te verspreiden, is het Matthijs van Nieuwkerk. Deze journalist en televisiepresentator gaat tegen de stroom van ontlezing in en is iemand die het enthousiasme voor het lezen van boeken als iets positiefs, fijns en leerzaams presenteert. Mede hierom werd Van Nieuwkerk door stichting CPNB in 2020 geëerd met een gouden 'Vriend van het Boek'-speldje. Hij is de eerste die de onderscheiding in ontvangst mocht nemen; dat kwam hem toe namens het hele boekenvak – de boekhandelaren, bibliotheekmedewerkers, uitgevers, schrijvers en vertalers.

Zomerlezen verhalenbundel

De CPNB kan zich dan ook geen betere samensteller wensen voor de eerste Zomerlezen verhalenbundel, waarmee het korte verhaal in het zonnetje wordt gezet en lezers zo breed mogelijk worden geïnspireerd. Reden voor Van Nieuwkerk om direct ja te zeggen. Hij was volledig vrij in zijn keuze voor de verhalen, maar dat maakte het niet per se makkelijker:

'Het eerste wat ik dacht was: Biesheuvel moet! En dat blijft zo. Easy does it. Maar nu een maand en zeker meer dan honderd korte verhalen later, kan ik nauwelijks meer kiezen. Eén ding weet ik zeker: er komt een geweldige zomer aan.'

Weet je nog niet wat je gaat lezen deze zomer? Laat je op weg helpen door Van Nieuwkerk. Welke verhalen inspireerden hem? Welke verhalen raakten hem en zal hij nooit meer vergeten? Het Zomerlezengeschenk brengt de verhalen samen die grote indruk maakten op de presentator en fervent lezer. Om nog eens te benadrukken waarom je deze verhalen móet lezen, schreef hij een inleiding bij de bundel, zodat je deze zomer al lezend op ontdekkingsreis kunt. Laat je verrassen en inspireren!

Over #Zomerlezen

Veel mensen willen graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken: of dat nou op je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. Maar je smartphone en Netflix reizen tegenwoordig gewoon met je mee, dus heb je alsnog dat extra zetje nodig. Daar is Zomerlezen voor bedoeld! We vragen je niet óf je gaat lezen, maar wát je gaat lezen. Er is immers een zomerboek voor iedereen.

Lees het officiële persbericht

Hebban organiseert negende editie van de Thriller Tiendaagse

In juni wordt op Hebban voor de negende keer de Nederlandse Thriller Tiendaagse gevierd met daarin extra aandacht voor Nederlandstalige misdaadauteurs. Tijdens de tiendaagse organiseert Hebban in samenwerking met de Stichting Gouden Strop en de Bibliotheek Utrecht op 9 juni een nieuwe editie van De Avond van het Spannende Boek. Tijdens dit evenement worden de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt, waaronder de Hebban Thrillerprijs en de Gouden Strop.Over de auteur

Hebban Crew

2446 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Zomerlezengeschenk 2022 is van Matthijs van Nieuwkerk

 

Over

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk (1960) is een Nederlands journalist en televisiepresentat...


Gesponsorde boeken