Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Hebban Fantasy Week Dag 4

Van 2 april tot en met 9 april is het Fantasy Week op Hebban. Veel aandacht voor sciencefiction, fantasy en horror uit Nederland en de wereld, met vandaag: de 7 beste aliens uit sf, een interview met auteur Renée van Marissing die meedeed aan De geschiedenis van Morgen, een artikel over Diversiteit en een beschouwing van de shortlist van de Harland Awards Romanprijs door de SFF Club van 10.

Dag 4

De boeken op de shortlist van de Harland Awards

Nog maar een paar dagen en dan weten we het: wie wint de Harland Awards Romanprijs? Uit een veld van 47 inzendingen kwamen 5 boeken op de shortlist. De Hebban Scifi & Fantasy Club van 10 bespreekt ze in kort bestek.

De zeven beste aliens in sciencefiction

Sciencefiction - meer dan fantasy en horror - kent een heleboel buitenaardse wezens, die doorgaans uniek zijn voor één bepaalde auteur. Wij zetten zeven hele gave aliens op een rijtje, maar we zijn vooral heel benieuwd naar jullie favoriete boekenwezens!

De geschiedenis van morgen - Renée van Marissing

Auteur Renée van Marissing deed mee aan het sciencefictionproject De geschiedenis van morgen. Hoe ervaren literaire auteurs het schrijven van een sf verhaal?

Behalve romans schrijft Renée ook (muziek)theaterteksten, spoken word teksten, hoorspelen en scenes voor een televisieprogramma. Daarnaast is ze docent, onder andere aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en bij Buitenkunst.

In september komt haar nieuwe roman, Parttime astronaut, uit bij uitgeverij Atlas Contact.

Hebban Scifi en Fantasy Club van 10: Diversiteit

In fantasy en SF is het als in geen andere genre gebruikelijk om de grenzen van de realiteit op te rekken. Dat maakt het genre bij uitstek geschikt om sociale vraagstukken te verkennen. In de context van de zelfverzonnen wereld kijken we ineens heel anders tegen bekende problemen aan. Is diversiteit de nieuwe norm? Of blijft het bij het oude?

De Club van 10 is op dit moment trouwens een Club van 9. Ben jij nr. 10? Lees hier hoe je je kunt aanmelden.

Dag van het Fantastische Boek

De Hebban Fantasy Week wordt 'live' afgesloten tijdens de Dag van het Fantastische Boek op 8 april 2017 in het Compagnietheater in Amsterdam. Dit literaire evenement viert het fantastische genre in het Nederlandse taalgebied met een scala aan panels, workshops en lezingen, gericht op lezers, schrijvers en uitgevers van fantastische literatuur en film. Tevens vindt ’s avonds de bekroning plaats van het beste wat het genre in het afgelopen jaar bood, in de vorm van de uitreiking van de Harland Awards Romanprijs, de Harland Awards voor Verhalen en de Ready To Read publieksprijs voor het beste Engelstalige fantastische werk. Ter afsluiting van de avond is er een gezellig samenzijn met muziek.

Wil je er bij zijn? Bestel dan je kaarten bij Fantastisch Genre.

Lees meer over de Hebban Fantasy Week:

Hebban Fantasy Week Dag 1

Hebban Fantasy Week Dag 2

Hebban Fantasy Week Dag 3Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Fantasy Week Dag 4

 

Hebban Spots

Scifi & Fantasy Club

488 volgers

Welkom bij de Sciencefiction en Fantasyclub. De plek om je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond SF&Fantasy boeken te delen. Deze club wordt gerund door Yvette,...

Gesponsorde boeken