Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Sarah J. Maas en Auke Hulst in de prijzen tijdens Dag van het Fantastische Boek

door Hebban Crew 11 reacties
Vanavond vond de bekroning plaats van het beste wat het fantastische genre in het afgelopen jaar bood, in de vorm van de uitreiking van de Ready To Read publieksprijs voor het beste Engelstalige fantastische boek, de Harland Awards Romanprijs en de Harland Awards voor Verhalen.

Sarah J. Maas wint eerste Ready to Read Science Fiction & Fantasy Award

In februari vond de voorverkiezing voor de Ready to Read Science Fiction & Fantasy Award plaats. Uit de veertig bestverkopende Engelstalige boeken van 2016 kozen de lezers van Hebban de vijf populairste. De afgelopen weken kon er gestemd worden op het favoriete shortlistboek. 

A Court of Mist and Fury van Sarah J. Maas is de overtuigende winnaar van de eerste publieksverkiezing voor Engelstalige boeken die (mede) door Hebban werd georganiseerd. Dit boek kreeg ruim twee keer zoveel stemmen als de nummer twee, Fool's Quest van Robin Hobb.

Over A Court of Mist and Fury:
Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

De vijf genomineerde boeken zijn allemaal in het Nederlands vertaald en in de boekhandel te verkrijgen:

 

De Ready to Read Science Fiction & Fantasy Award wwerd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Hebban in samenwerking met boekimporteur Van Ditmar en de Stichting Fantastisch Genre. 

Auke Hulst wint ook tweede editie van de Harland Awards Romanprijs

En ik herinner me Titus Broederland van Auke Hulst (verschenen bij uitgeverij Ambo|Anthos) werd door de jury van de Harland Awards Romanprijs verkozen tot winnaar. 

Uit het juryrapport (opgesteld door jurylid Marijn van der Jagt en voorgedragen door Eva Koreman):

"De apocalyptische wereld die Auke Hulst neerzet in En ik herinner me Titus Broederland heeft iets van een desolate bible belt in het Amerika van de jaren dertig. Waar armoede, ongeletterdheid en barbaarsheid hand in hand gaan en alleen de rondreizende ‘gitaarmannen’ een sprankje rebelse poëzie bieden. In een schijnbaar eenvoudige en directe, maar zeer soepele en beeldende stijl vol prachtige verzinwoorden beschrijft Hulst het bedrukte gemoed van een jongeman die samen met zijn tweelingbroer Titus op drift is geraakt, in een tijd dat tweelingen als duivelskinderen worden opgejaagd. Het boek is een keiharde en toch dromerige geschiedenis die de lezer droevig stemt, over de eeuwige onmacht om elkaar te begrijpen en de wrede bekrompenheid van de mens. En over het nauwelijks kunnen ontsnappen aan een steeds groter wordend zinkgat, een metafoor voor het voortschrijdende leven waarin alles op den duur verdwijnt."  

Over En ik herinner me Titus Broederland
De tweelingbroers Broederland wonen in een afgelegen bos, waar ze zich bezighouden met verboden boeken en hun gitaar. Tot een catastrofe hen van huis verjaagt. Ze trekken een vijandige wereld in waar alles draait om religie en de winning van grondstoffen. Maar waarin schuilt het grootste gevaar? In de opengebarsten aarde, in andere mensen of in henzelf?

Voor de Harland Awards Romanprijs konden tot 9 januari 2017 boeken ingediend worden. Het moest gaan om romans in de genres fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en aanverwante genres. De hoofdprijs is 2.500 euro. In totaal werden er 47 boeken ingestuurd. In februari werd de shortlist bekendgemaakt.

De shortlist bestond uit de volgende boeken:

Harland Awards Verhalenwedstrijd

De Harland Awards Verhalenwedstrijd is de oudste en grootste jaarlijkse verhalenwedstrijd voor fantastische verhalen in de Lage Landen. Tot 1 september konden verhalen tot 10.000 woorden ingezonden worden, om mee te dingen naar de hoofdprijs van 1.000 euro en (veel belangrijker) eeuwige roem. Er kwamen 135 inzendingen binnen dit jaar.

De verhalenwedstrijd is met het verhaal 'Sterrenlichaam' gewonnen door: Roderick Leeuwenhart, auteur van de Pindakaas en Sushi-reeks!

Lees over de uitslag van de Harland Awards Verhalenwedstrijd meer op de website van de Harland Awards.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sarah J. Maas en Auke Hulst in de prijzen tijdens Dag van het Fantastische Boek

 

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Auke Hulst

Auke Hulst

Auke Hulst (1975) groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel va...

Roderick Leeuwenhart

Roderick Leeuwenhart

Roderick Leeuwenhart deed een studie Animatie aan de Hogeschool voor de Kunsten ...

Gesponsorde boeken