Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Hier begint alles: boy band fan fiction van Anna Todd

Het schrijven van fan fiction kan een lucratieve bezigheid zijn. EL James verdiende naar schatting 80 miljoen dollar met haar Vijftig tinten grijs trilogie. De nieuwe ster in dit genre, Anna Todd, kreeg een bedrag met zes cijfers voor haar debuutserie 'After'. Filmmaatschappij Paramount kocht bovendien de filmrechten.

Anna Todd schrijft fan fiction over de boy band One Direction op Wattpad, een website waar je je verhalen kunt delen. Hierbij springt ze handig in op wat bezoekers leuk zouden vinden om te lezen en op de actualiteit. Ze heeft bewust de bad boy rol, genaamd Hardin, gegeven aan een personage gebaseerd op Harry Styles, in plaats van op Tom Hanks van wie Anne Todd ook een groot fan is. Op deze manier trekt ze veel meer lezers naar haar verhalen. Toen er een video uitkwam van One Direction waarin te zien was dat de bandleden een work-out deden, schreef Anna Todd direct daarna een hoofdstuk dat zich afspeelde in de sportschool.

Over Hier begint alles
Tessa is een lieve jonge vrouw met een leuk, betrouwbaar vriendje die weet wat ze wilt. Ze is nog maar net begonnen aan haar studie aan de universiteit van Washington als ze Hardin ontmoet. Hij is zo anders dan ze is gewend: hij heeft warrig haar, tattoo’s, piercings en een plat Brits accent, maar bovenal is hij verschrikkelijk onaardig. Ze zou hem moeten haten vanwege zijn houding, en dat doet ze tot die keer dat ze samen met hem alleen in een kamer is. Als hij haar zoent, voelt ze van binnen een passie opvlammen zoals ze nog nooit eerder heeft gevoeld. Hij zegt haar dat ze mooi is, maar vertelt nadrukkelijk dat hij niet de Ware is voor haar en verdwijnt keer op keer zonder iets te zeggen. Ondanks de manier waarop hij haar behandeld, voelt Tessa zich uitgedaagd om op zoek te gaan naar de echte Hardin, die zich verstopt heeft achter al zijn leugens.

Vorige maand verscheen in Amerika het vierde deel in de After serie. Het eerste deel Hier begint alles is net verschenen in Nederland. In mei wordt het tweede deel Je kan niet leven zonder hem verwacht. De delen drie, Hij hoort bij jou, en vier, Voor altijd, verschijnen naar verwachting in respectievelijk juli en september.

Fragment
“Zou ik andere keuzes hebben gemaakt als ik had geweten hoe het afliep? Dat weet ik niet. Ik zou daar graag een duidelijk antwoord op geven, maar dat kan ik niet. Soms ben ik dankbaar en ga ik zo op in de roes van de hartstocht dat er in mijn chaotische gedachten alleen plaats is voor hem. Op andere momenten denk ik aan de pijn die hij me heeft aangedaan, aan het deel van mezelf dat ik heb verloren, en aan die chaotische momenten waarop ik het gevoel had dat mijn hele leven op zijn kop werd gezet, en dan is het antwoord minder duidelijk dan voorheen. Het enige wat ik zeker weet, is dat niets ooit nog hetzelfde zal zijn, niet nu Hardin mijn leven en hart is binnengestormd.”  Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Hier begint alles: boy band fan fiction van Anna Todd

 

Gerelateerd

Over

Anna Todd

Anna Todd

Anna Todd was altijd een gretige lezer van romantische boeken én een liefhebbe...

Gesponsorde boeken