Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Håkan Nesser ontvangt oeuvreprijs

door Soraya Vink (crew) 5 reacties
Gistermiddag tijdens het Nederlands Thrillerfestival in het Stadstheater van Zoetermeer kreeg de Zweedse thrillerschrijver Håkan Nesser de Gouden Vleermuis uitgereikt voor zijn bijdrage aan de internationale misdaadliteratuur.

Nesser was eregast tijdens deze editie van het Nederlands Thrillerfestival en vertelde tijdens een podiuminterview onder andere over zijn laatstverschenen thriller De levenden en de doden in Winsford. Terwijl hij zijn podiuminterview afsloot door met een knipoog te zeggen dat zijn schrijverscarrière weinig ontwikkeling bevat en zijn laatste boek niet per se zijn beste boek is, werd Nesser verrast met de oeuvreprijs. 

De Stichting van het Thrillerfestival in Zoetermeer wil met de uitreiking van de Gouden Vleermuis de belangrijke rol van Nesser in de internationale misdaadliteratuur benadrukken. Zijn seriepersonages Van Veeteren en Barbarotti hebben bij vele lezers harten veroverd en een onuitwisbare indruk gemaakt. Ook de veelzijdigheid van de auteur werd geroemd in het juryrapport.

Aan Nesser was het de taak om zijn nieuwe 'puntige' oeuvreprijs door de douane te loodsen en heelhuids in zijn woonplaats Göteborg te krijgen. In het interview stelde hij zijn lezers al gerust: 'Ik kan niet stoppen met schrijven, dus zal dat voorlopig niet doen. Er wachten nog genoeg uitdagingen op me.' Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Håkan Nesser ontvangt oeuvreprijs

 

Gerelateerd

Over

Håkan Nesser

Håkan Nesser

Håkan Nesser (Kumla, 1950) is een van de meest succesvolle en getalenteerde Zw...

Gesponsorde boeken