Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Hmmmmm chocolade

door Evelien van Steenis 3 reacties


Terwijl ik naar de film Chocolat kijk, een verfilming van het gelijknamige boek van Joanne Harris, krijg ik ineens enorme trek in chocolade. De hoofdpersonage, Vianne, krijgt niet alleen het Zuid-Franse dorpje in haar greep met haar creaties van chocolade, maar ook mij.

Wanneer je op Google zoekt op chocolade kom je werkelijk van alles tegen. De meest heerlijke recepten; het nieuws over de stijgende prijs van chocolade, omdat de prijzen van cacao steeds hoger worden; een artikel over een Franse uitvinder die claimt dat hij een pil heeft ontworpen die stinkende lichaamsgassen naar chocolade laat ruiken; muziek van de Britse discoband van de jaren 60, 70 en 80, genaamd Hot Chocolate; foto’s van kinderen die onder de chocolade zitten en mijn favoriet: blote torso’s van gespierde mannen, die overgoten zijn met vloeibare chocolade. Een lust voor het mijn oog!

Op dat moment komt zigeuner Roux, gespeeld door Johnny Depp, in beeld en begint mijn fantasie op hol te slaan. Johnny is mijn favoriete acteur en laten we eerlijk zijn … hij is dé meest briljantste acteur van deze eeuw. Edward Scissorhands, Sweeney Todd, Willy Wonka, Mad Hatter, Barnabas Collins, Jack Sparrow. Allemaal personages die niemand anders zo goed kan vertolken als Johnny!

Uhhh, we dwalen af.

De Azteken geloofden al dat chocolade liefde bevorderende eigenschappen had. De Azteekse leider Montezuma II dronk per dag tot 50 bekers gekruide cacao én zeker alvorens hij zijn harem binnenstapte. De reputatie die chocolade heeft als afrodisiacum is dus niet nieuw. Ook in vele legendes komt de mysterieuze kracht van chocolade aan bod.

  • Casanova, waarvan gezegd wordt dat hij de grootste minnaar aller tijden is, zou chocolade gedronken hebben om zijn amoureuze energie op te krikken. Hij verkoos het zogezegd als afrodisiacum boven champagne.
  • Marquis de Sade, een schrijver die zijn naam ontleende aan het woord sadisme, liet chocolade bezorgen door zijn vrouw toen hij in de gevangenis zat. Hij zou ook party’s georganiseerd hebben waar chocolade werd opgediend samen met een soort Spaanse vlieg die ook als afrodisiacum beschouwd werd. 
  • Ook Madame du Barry, een van de maîtresses van Lodewijk de Vijftiende, lustte er wel pap van. Ze gaf haar minnaars chocolade in de hoop dat ze het dan wat langer volhielden. 
  • Op Sint-Valentijnsdag wordt nog vaak de traditie in stand gehouden om chocolade te geven aan je geliefde. De chocolade zou zo helpen om het hart van je geliefde te veroveren en je gevoelens beantwoord te zien. 


In Italië gaan ze zelfs nog een stapje verder, daar raden ze vrouwen aan die weinig zin hebben in seks vaker chocolade te eten. Urologen van het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan ontdekte dat vrouwen die zich de chocolade goed lieten smaken, een beter seksleven hadden dan vrouwen die de chocolade verleiding konden weerstaan. Conclusie, snoepers hebben meer behoefte aan bevrediging van hun seksuele contacten.

Daarom is het goed te begrijpen waarom je nieuwe liefde of misschien wel je man/vriend regelmatig met een grote doos chocolade komt aanzetten. En doet hij dat niet of ben je single? Dan kun je nog altijd fantaseren over een knappe man (mijn voorkeur Johnny Depp) en vloeibare chocolade over zijn lichaam. Hmmmmm chocolade.

Met welke mannelijke chicklit personage zou jij wel eens een chocolaatje willen eten?Over de auteur

Evelien van Steenis

199 volgers
114 boeken
1 favoriet


Reacties op: Hmmmmm chocolade

 

Gerelateerd