Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Hoe bereid je je in hemelsnaam voor op een schrijfwedstrijd?

door Editio
ADVERTORIAL | Een schrijfwedstrijd voorbereiden is zenuwslopend. Je probeert het perfecte verhaal te schrijven, herschrijft het, doet dat nog eens. Gooit het hele zooitje in de prullenbak en schrijft een totaal ander verhaal. Herschrijft dat ook nog een keer of wat. En dan is het af. Klaar om ingezonden te worden voor een schrijfwedstrijd. Vanaf nu kun je alleen maar duimen en afwachten of  je genomineerd wordt. Of dat je misschien wel wint.

Het leven van een aspirant schrijver gaat niet over rozen. Daarom heeft Editio de cursus ‘Schrijfwedstrijd voorbereiden’ in het leven geroepen. Bij Editio kun je online schrijfcursussen volgen begeleidt door A-list schrijvers. Denk Manon Uphoff, Auke Kok en Jan van Mersbergen. Tijdens de korte cursus ‘Schrijfwedstrijd voorbereiden’ werk je in drie weken naar de beste versie van jouw verhaal toe. Aan de hand van persoonlijk advies en feedback maak je een verhaal dat je in kunt zenden voor een schrijfwedstrijd.

Zo’n wedstrijd is bijvoorbeeld de Debutantenschrijfwedstrijd, die dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt. Meedoen aan dergelijke wedstrijden kan je helpen bij het maken van jouw entree in de literaire wereld. De jury van de Debutantenschrijfwedstrijd wordt voorgezeten door Thomas Verbogt, en de prijzen worden uitgereikt tijdens het jaarlijks Debutantenbal. Groot feest, veel schrijvers. Als deelnemer van de wedstrijd kun je er zelfs op speeddate met redacteuren en uitgeverijen.

Maar goed, voordat je tegenover zo’n prestigieuze dame of heer plaatsneemt en met samengeknepen billen pitcht dat jij de volgende Kluun of Noort bent, is het zaak om een sterk verhaal te schrijven. De cursus dus. Na drie weken heb je een sterker verhaal geschreven waarmee je de aandacht van de jury kunt trekken.  Wedstrijden genoeg om aan mee te doen!

Lees hier meer over de cursus.

Ga hier naar de Debutantenschrijfwedstrijd

Over Editio

Schrijven is een vak. Een vak dat je kunt leren. Net zoals je kunt leren beeldhouwen of schilderen. Dit betekent niet dat iedereen een even goede schrijver kan worden, wel dat iedereen een betere schrijver kan worden.

Het interactieve platform van Editio helpt jou bij het verder ontwikkelen van je schrijfvaardigheden en bij het naar buiten treden als schrijver. Je komt in contact met collega-schrijvers en ontvangt advies van bekende Nederlandse schrijvers en redacteuren.

Editio biedt online schrijfcursussen en live events voor alle leeftijden op verschillende niveaus. Zo vind je bij Editio altijd een cursus die bij jou past. Jong of oud. Dromer of doener. Reiziger of filosoof. Beginner of routinier.Over de auteur

Editio

1 volger
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Hoe bereid je je in hemelsnaam voor op een schrijfwedstrijd?

 

Over

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (1952) schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bek...

Gesponsorde boeken