Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Hoe Gebruik Jij Social Media?

3 reacties
Social media speelt een ontzettend grote rol in het promoten van je blog - dat komt vast voor niemand als een verassing. Als blogger tel je pas écht mee wanneer je actief bent op sites zoals Facebook, Twitter en Instagram en liefst nog op allemaal tegelijk! Zelf ben ik niet zo goed in het balanceren van zo veel verschillende platforms. Ik fladder van het ene account naar het andere als een echte social butterfly. Wat voor social media gebruiker ben jij?

Social media-drive komt voor mij altijd in vlagen. Het ene moment doe ik er niets of nauwelijks iets mee en vervolgens voel ik me schuldig dat ik mijn Facebookpagina heb verwaarloosd en plaats ik in een paar uur tijd mijn hele tijdlijn vol - alsof ik meteen aan het goedmaken ben voor de volgende keer dat ik mijn aandacht weer laat verslappen. 

Ook wisselt mijn interesse in platform heel snel. Zo kan ik wekenlang dagelijks te vinden zijn op Twitter om het van de ene op de andere dag in te ruilen voor mijn Instagram. 

Ik vind Social media soms ook best wel vermoeiend en van alle platforms zorgt Facebook toch wel voor de meeste frustratie. Natuurlijk hoort het erbij - sociaal zijn, artikelen promoten, vrienden maken, blah, blah, blah. Het is heus niet zo dat ik het niet leuk vind om contact te leggen met bezoekers van Craving Pages of Readiculous - integendeel! - waar ik mee heel erg aan stoor zijn roddels, opschepperijen en updates met té veel informatie (okay, aan die laatste maak ik me ook wel eens schuldig). 

Tegenwoordig maak ik gebruik van Hootsuite om mijn social media accounts te beheren. Dat geeft me de mogelijkheid om updates of Tweets in te plannen waardoor ik alles in één keer kan schrijven - een uitkomst! - voor mij is dit de meest efficiënte manier om met social media om te gaan.

Tussendoor plaats ik dan af en toe een snel berichtje op mijn Twitter account en reageer ik op berichten of Tweets van anderen via mijn mobiel. Er blijft een heleboel tijd over nu ik me niet om de haverklap afvraag of ik niet iets zou moeten posten op mijn accounts. 

Ik ben heel erg benieuwd naar wat voor social media gebruikers jullie zijn. Zet jij social media in voor je site? En heb je nog gouden tips die je wilt delen met de bezoekers van Hebban | Bloggers? - laat deze dan achter in een comment hieronder in ruil voor karma punten. 

Ben jij actief op social media (naast Hebban bedoel ik ;))


Over de auteurReacties op: Hoe Gebruik Jij Social Media?

 

Gesponsorde boeken