Hebban vandaag

Community /

Hoe krijg je familie en vrienden aan de Reading Challenge?

door Hebban Crew 80 reacties
Je bent een ware Hebbanist, een Challenger pur sang! Je wordt wakker met een kopje koffie en de nieuwste artikelen van je favoriete boekensite voor je neus, deelt je leeservaringen met andere Hebbanezen, gaat naar bed nadat je nog gauw een blik op jouw challengevooruitgang hebt geworpen. Maar, in je directe omgeving geen Hebban-lezer in zicht... Krijg jouw vrienden en familie zover met deze tips!

1. Hebban je tijdlijn op

Vul je social media-tijdlijn met jouw overwinningen. 10% van je challenge gehaald? Tijd voor een klein online feestje! Van zo veel blijdschap en plezier worden je familie en vrienden vanzelf nieuwsgierig en enthousiast. Zijn het niet zulke wilde lezers als jij? Vertel ze dat een Hebban Reading Challenge van vijf boeken net zo'n tof jaardoel is als eentje van vijftig.

2. Lezen is een lifestyle

Laat zien dat lezen geen hobby is, maar een lifestyle. Update je instagram-account met mooie plaatjes van jouw leeshoekje, je uitpuilende boekenplanken, je nieuwste aanwinsten. Wie wil nu niet in zo'n boekenuniversum wonen, dezelfde leeservaringen meemaken? Zien lezen doet lezen, zeggen ze wel eens. Schuif jij niet ook bijna van je treinstoel af om de cover van het boek te kunnen zien dat iemand een halve wagon verder leest? Daarbij, lezen doet stress verdwijnen als sneeuw voor de zon.

3. Hang de kenner uit

Wil jouw vriendin meer weten over dat ene boek waar jij zo enthousiast over bent? Of sta je samen met je vriend in de boekwinkel en twijfelt hij of hij dat boek nu wel moet kopen? Laat ze nonchalant de boekpagina op Hebban zien, door met de Hebban Boekenapp de barcode te scannen alsof het niets is. Met de uitstraling van een koele kikker lees je delen uit je recensie voor. 'Kun je zelf ook makkelijk opzoeken, hoor!'

4. App je wijzer

De feestdagen zijn de uitgelezen kans om je familie en vrienden tijdens het kerstdiner te overtuigen. Wat heeft oom Jan dit jaar gelezen? 'Gijp? Goh, joh! Wist je dat die auteur nog veel meer boeken heeft geschreven? Niet? *pakt de Hebban Boekenapp erbij* Ja, handig hè! Je ziet ook meteen welke waarderingen de boeken hebben en om sommige titels niet te vergeten zet je ze op je Hebban Boekenplankje. Kijk, zo...'

5. Deel je goede voornemens

Zet je Goede Voornemens op een rijtje en deel ze met je familie en vrienden. Want iedereen weet: wie zijn voornemens openbaar maakt, moet zich er ook aan houden. Verrassing: op nummer één staat 'De Hebban Reading Challenge 2019 voltooien'. Goede voornemens zijn besmettelijk, iedereen heeft in januari goede zin (en/of schuldgevoel), na een decembermaand vol geld uitgeven, ladingen eten naar binnen werken en veel drinken en feesten.

6. Organiseer een boekenavond

Help je vrienden met het downloaden van de Hebban Boekenapp en het aanmaken van een profiel. Vul samen je 'Wil ik lezen'-planken en help elkaar herinneren wat ooit gelezen is en op Gelezen kan staan. Leuk ook om op deze manier herinneringen op te halen aan je jeugdfavorieten. Zo beginnen je vrienden niet helemaal blanco aan de Challenge en kennen ze de buttons van Hebban al een beetje.  Alles dat vanaf 1 januari 2019 gelezen wordt, telt mee! Extra pret: neem je uitgelezen boeken mee en wissel met je vrienden. Helemaal tof is een boekenavond eind december of begin januari om de Challenge gezamenlijk in te luiden. Wat je dan gaat doen? Je eerste boek lezen natuurlijk. Een 'stille' avond, maar wel met snacks.

7. Hebban samen

Spreek af voor Hebban leesclubs in te schrijven, wie weet word je wel samen ingeloot! Jij als ervaren leesclubdeelnemer kunt je maatje mooi laten zien hoe het allemaal werkt, want een Hebban Leesclub voor de eerste keer is best spannend. Doe een Boekenpraat met je vriend(in), zus of buur. Dat zijn allemaal ook weer vinkjes voor je Challenge.

8. Wees je eigen boekentipper

De Hebban Boekentipper staat paraat voor iedereen en is leuk om eens met je vriendengroep in te vullen en ontvangen tips te vergelijken. Maar jij als veellezer en vaste Hebbanbezoeker weet zo uit de losse pols al een stapel titels op te noemen voor je beste vrienden, toch? Inspireer je omgeving, gebruik Hebban als je informatiebron, schuif sneak previews voor neuzen en verspreid het boekenplezier.

Win een Hebban Kerstkaarten-set!

Om je vrienden en familie uit te nodigen voor de Hebban Reading Challenge, kun je een Kerstkaartje sturen. Altijd leuk. Nog veel leuker als je een Hebban Kerstkaarten-set kunt winnen die je daarvoor kunt gebruiken. Klik hier voor de winactie. Voor extra bonuspunten deel je onder dit artikel jouw beste wervingstip voor de Challenge of succesverhaal.  Win dat setje! (Er liggen er 40 klaar).

De Hebban Reading Challenge 2019

De Hebban Reading Challenge 2019 komt er aan! Je kunt je nu al aanmelden en beginnen met het aanleggen van je leeslijst voor het nieuwe jaar. Boeken als Gelezen aanvinken voor de 2019-Challenge kan vanaf 1 januari 2019. Doe jij ook weer mee?

Meld je hier aan voor de Hebban Reading Challenge 2019Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hoe krijg je familie en vrienden aan de Reading Challenge?

 


Gesponsorde boeken