Advertentie

Hebban vandaag

Advertorial /

Hoe loopt het af met Faye? Lees een sneak preview van Camilla Läckbergs 'Zilveren vleugels'

Vandaag verschijnt 'Zilveren vleugels' van Camilla Läckberg en zullen we eindelijk weten hoe het afloopt met de stoere Faye. Met het tweedelige wraakverhaal sloeg Läckberg een andere weg in en hoewel haar geliefde Patrik Hedström en Erica Falck er niet in voorkomen, worden ze dankzij het succes van de duologie ook niet gemist. Het boek is vanaf nu te koop en op Hebban lees je alvast een sneak preview!

Camilla Läckberg (1974) is niet meer weg te denken uit de wereld van de Scandinavische thrillers. Ze is een van de meest gelezen thrillerauteurs in Europa en heeft al meer dan twintig boeken en novelles op haar naam staan. De meest bekende daarvan zijn de tien delen rond rechercheur Patrick Hedström en zijn misdaadromans schrijvende vrouw Erika Falck. Zij lossen misdaden op in Fjällbacka, waar Läckberg zelf is geboren, een vissersplaatsje 140 kilometer noord van Göteborg.

Ook heeft de auteur zes kinderboeken over Super-Charlie op haar naam staan, en twee kookboeken die ze schreef samen met goede vriend en chef Christian Hellberg. Na het verschijnen van De heks in 2017 besloot Läckberg haar thrillers op een andere boeg te gooien. Ze begon aan het tweeluik rond de stoere Faye nadat ze haar favoriet Leven en liefdes van een duivelin van Faye Weldon weer eens had opgepakt. Vorig jaar, bij het verschijnen van De gouden kooi, vertelde ze Hebban:

'Bij het herlezen van het boek vroeg ik mij af wat een moderne vrouw zou doen in zo’n situatie. Een paar jaar geleden besloot ik dat het tijd was om dit idee ook echt uit te schrijven tot een boek. [...] Tijdens het schrijven kwam de MeToo-beweging op gang, waardoor het bijna leek alsof ik werd ingehaald door de realiteit.'

Het is een onderwerp dat Läckberg aan het hart gaat: samen met Christina Saliba zette ze Invest in Her op, een organisatie die vrouwen in het zakenleven bijstaat en gelijke kansen creëert door te investeren in hun bedrijven en start-ups. Maar Läckberg zou Läckberg natuurlijk niet zijn als ze dat in haar tweeluik rondom Faye niet zou doen met een duivels spannend randje. 

Lees het interview hier

Zilveren vleugels

Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol. Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen - en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.

Leesfragment

Lees hieronder een sneak preview van Zilveren vleugels. Heb jij Gouden kooi al gelezen en kun je niet wachten om te lezen hoe het verder gaat? Of wilde je wachten tot beide boeken waren verschenen voor je erin ging duiken? Zet de boeken op je Wil-ik-lezen plank en ga vandaag nog (online) naar je lokale boekhandel. 

Lees de eerste 34 pagina's van het boekOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hoe loopt het af met Faye? Lees een sneak preview van Camilla Läckbergs 'Zilveren vleugels'

 

Gerelateerd

Over

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg (Fjallbäcka, 1974) is een Zweedse auteur en van huis uit eco...

Gesponsorde boeken