Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Hoe staat het met jouw Challenge?

door Debbie (Hebban Crew) 261 reacties
Het vriest buiten, een witte, ijzige wereld toont de decembermaand in volle kracht. Binnen lichtjes, kerstbomen, warmte en vooral: heel veel leestijd! 2016 telt nog maar drie weken. Red jij de leesuitdaging die je jezelf stelde voor 2016? Vanaf 21 december sluiten we de Reading Challenge 2016 op gepaste wijze af tijdens een tiendaagse en geven we het startsein voor een gloednieuwe challenge!

Ruim vierduizend lezers gingen de Hebban Reading Challenge in 2016 aan. Honderden lezers haalden hun doel, toch werd (tot dusver) nog geen 30% van het voorgenomen aantal boeken gelezen. Is de challenge hiermee geflopt? Nee, natuurlijk niet! De Challenge is immers geen wedstrijd, het is een persoonlijke uitdaging om meer te lezen dan je normaal doet, of andere boeken te lezen dan gewoonlijk doet. Er zijn lezers die aan de hand van de afvinklijst en vele boekentips een reis maakten door boekenland. Anderen gebruikten de challenge vooral als boekenteller. En het is allemaal goed, want wat hebben we vaak gelezen dat Challengers zo blij waren dat ze eindelijk weer aan lezen toe kwamen, dat ze hun uitdaging zo serieus namen dat ze daadwerkelijk zich de tijd gunden een boek te lezen.

In 2016 probeerden we je te inspireren met vijftig categorieën. De een viel fijn binnen je gebruikelijke leesgewoonten, de ander was nieuw, maar bood geweldige verrassingen en een derde kon je met hangen en wurgen afvinken. Die zoektocht naar geschikte boeken voor je Challenge was het halve werk én de helft van de pret. Er werd geweldig creatief omgegaan met initialen en geboortejaren, paginatellingen en thema's. Hebban is graag ook in 2017 jouw stok achter de deur om méér te lezen en nieuwe boeken en nieuwe auteurs te ontdekken!

De Hebban Reading Challenge 2016 loopt natuurlijk tot en met 31 december. Gebruik de komende weken om je boekenplanken bij te werken, je (vergeten) gelezen boeken te waarderen en op 'gelezen' te zetten, want enkele dagen na de jaarwisseling bevriest je 2016-challenge! En maak je klaar voor een nieuwe leesuitdaging: de Hebban Reading Challenge 2017! 

 

Op naar 2017

Vanaf 21 december a.s. staat Hebban tien dagen lang in het teken van de Reading Challenge. We maken de balans op van de eerste editie van de challenge. We kijken vooruit naar 2017 en geven je bergladingen inspiratie voor een goede start van jouw Reading Challenge in het nieuwe jaar. Want jij doet toch ook (weer) mee?!

Meld je vandaag nog aan voor de Hebban Reading Challenge-nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen! Onder alle aanmelders verloten we een groot aantal Hebban Reading Challenge 2017-startpakketten. Houd daarvoor je mailbox in de gaten!  

DIRECT AANMELDENOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1084 volgers
555 boeken
8 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hoe staat het met jouw Challenge?

 

Hebban Spots

7Days Reading Challenge

147 volgers

12 boeken, 12 maanden, 1 uitdaging. Boekensite Hebban.nl en jongerenkrant 7Days organiseren een speciale Reading Challenge voor Young Adults. Elke maand selecteert de redactie van Hebban een...