Hebban vandaag

Advertorial /

'Hof van zilveren vlammen' van Sarah J. Maas komt eraan!

door Hebban Crew 7 reacties
Met haar 'Hof van doorns en rozen'-serie veroverde Sarah J. Maas het Nederlands taalgebied, waarop ook haar andere reeksen vertaald én goed ontvangen werden door zowel YA-lezers als volwassenen, 'De glazen troon' en 'Crescent City'. Nu keert Maas terug naar de populaire trilogie waarmee ze bekend werd – dat ook al een novelle kreeg – met 'Hof van zilveren vlammen'.

Sarah J. Maas (1986) begon op haar zestiende aan het schrijven van De glazen troon, haar debuut. Het verwierf fans online en Maas besloot te proberen het uit te geven. Dat zou nog even duren; haar Amerikaanse uitgever Bloomsbury kocht het boek in 2010, evenals twee vervolgdelen. Uiteindelijk groeide de serie uit tot een reeks van zeven boeken en een prequel met vijf novelles. Terwijl Maas hiermee bezig was, begon ze ook te werken aan een nieuwe trilogie – met als eerste boek Hof van doorns en rozen.

Het was deze trilogie waardoor Maas bekend werd in Nederland. In 'Hof van doorns en rozen' staat Feyre centraal, een mens in een door Fae gedomineerde wereld. Ze wordt naar een van hun landen, Prythian, gehaald om een eeuwenoude vloek te verbreken en uiteindelijk een oorlog te stoppen. De populariteit van de trilogie zorgde ervoor dat de (eerder al deels in het Nederlands uitgegeven) serie 'De glazen troon' herontdekt werd en gretig aftrek vond.

'Spanning, romantiek, intrige en actie. Dit boek mag je niet missen.'The Huffington Post over Hof van doorns en rozen

Maas beëindigde beide series in 2017 en 2018 en begon vervolgens aan een gloednieuwe reeks, 'Crescent City'. Het eerste deel hiervan verscheen in 2020, Het huis van aarde en bloed. Toch wist de auteur dat ze nog niet klaar was met 'Hof van doorns en rozen'. De oorspronkelijke trilogie werd uitgebreid met een overbruggende novelle en er zou een tweede trilogie gaan verschijnen van 'spin-off novels'. De eerste daarvan, Hof van zilveren vlammen, heeft Feyres zus Nesta in de hoofdrol en verschijnt op 16 februari.

Hof van zilveren vlammen

Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten.

De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn.

Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie – en genezing – in elkaars armen.

Meer rondom Hof van zilveren vlammen

De Nederlandse uitgeverij Van Goor heeft aan de eerste druk van het boek een bijzondere extra toegevoegd: fanart van illustrator Tara Spruit. Haar boekprenten zijn ook terug te vinden in de Britse boekbox Fairyloot. Op haar Instagram-pagina vind je meer van haar werk.

Ook organiseert de uitgeverij een online readalong op Instagram met leuke challenges en vragen. Zo kun je het nieuwe boek met andere liefhebbers lezen. Omdat het nog heel even wachten is tot Hof van zilveren vlammen verschijnt, zijn ze alvast gestart met een readalong van de novelle, Hof van ijs en sterren.

Sarah J. Maas over haar plannen

In onderstaande video vertelt Maas meer over haar plannen voor de 'Hof van doorns en rozen'-serie. De auteur geeft toe dat het begon als fanfictie van haar eigen werk – ontspanning naast haar geplande boeken – maar al snel groeide ook dit project uit tot meer.

Winactie

Wil jij als een van de eersten Hof van zilveren vlammen kunnen lezen? Doe dan mee met de winactie op Hebban, want je kunt een pakket winnen met alle vijf de boeken. Zo heb je de eerste drie boeken, de novelle én het nieuwe Hof van zilveren vlammen in handen, met de gloednieuwe vormgeving. Mooi voor je verzameling, of juist om nieuw in te stappen. Ga naar de winactie om te zien hoe je kans maakt!

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Hof van zilveren vlammen' van Sarah J. Maas komt eraan!

 

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...