Hebban vandaag

Nieuws /

Hommage aan Joost Zwagerman in de Bestseller 60

De nieuwe editie van de Bestseller 60 laat veel ruimte over voor nieuwe boektitels, maar speelt ook in op de actualiteit. Naast de dertien nieuwe binnenkomers, staan er ook vier titels van Joost Zwagerman in de lijst.

In de bovenste regionen van de lijst met bestverkochte boeken in Nederland is er maar weinig veranderd. De lijst wordt nog steeds aangevoerd door de Scandinavische kraker Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz, op de voet gevolgd door het vrolijke kinderboek De Gorgels geschreven door cabaretier Jochem Myjer. Het kinderboek is populair bij zowel jonge als oude lezers en is binnen twee weken toe aan een tweede druk. Op de vierde plek vinden we de roman Zuiverheid van Jonathan Franzen, die hiermee de subtop binnentreedt.

Het plotselinge overlijden van Joost Zwagerman laat ook zijn sporen na in deze editie van de Bestseller 60. Zijn laatste boek, de essaybundel De stilte van het licht, is in deze editie de titel met de hoogste nieuwe notering en komt binnen op de achtste plek. Verderop in de lijst vinden we op plek 24 de doorbraakroman van Zwagerman, Gimmick! en op plek 48 de roman Vals licht. Tot slot wordt de lijst afgesloten met Alles is gekleurd, waarin Zwagerman door middel van essays vertelt over kunst, literatuur, de popcultuur en fotografie.

De fans van Carry Slee en Lee Child lijken verguld te zijn met een 'vers' boek van hun favoriete auteur. Slee komt met haar nieuwe jeugdroman Kapot binnen op plek 15 en het nieuwe avontuur rondom Jack Reacher is terug te vinden op plek 12.

Overige nieuwe binnenkomers in de lijst zijn: De snor van József Kiprich van Michel van Egmond (plek 18), De mythe van het economisme van Jesse Klaver (plek 20), Dit is het boek voor ouders met een leven van Barbara Erp en Femke Sterken (plek 28), Johhny Cash van Robert Hilburn (plek 29), Nopi van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully (plek 39), Takkie van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp (plek 44), Bureau Raampoort van Simon de Waal (plek 49), Proefjesboek van Arno Verweij (plek 52) en Sterker dan ooit van Brené Brown (plek 53).

Hier vind je de volledige lijst van de Bestseller 60.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Hommage aan Joost Zwagerman in de Bestseller 60

 

Gerelateerd

Over

Joost Zwagerman

Joost Zwagerman

Joost Zwagerman (1963-2015) was een Nederlands auteur van romans, poëz...

Gesponsorde boeken