Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Honderd woorden schrijfwedstrijd #1

door Hebban Crew 223 reacties
Gedurende de zomermaanden dagen we schrijvers en creatieven uit om hun vaardigheden in het schrijven van ZKV's (zeer korte verhalen) te etaleren (of te oefenen) op Hebban. Je hebt maximaal 100 woorden om een ijzersterk, spannend, emotioneel, fantastisch en/of humoristisch verhaal te schrijven bij een foto. De Hebbanlezer bepaalt de winnaar!

Een ZKV is een heel bijzondere verhaalvorm, die in het Nederlandse taalgebied vooral bekend is gemaakt door A.L. Snijders, die in 2010 voor zijn oeuvre de Constantijn Huijgensprijs won. ZKV's variëren van verhalen van enkele woorden tot hooguit één pagina. In deze zomerschrijfwedstrijd zoeken we verhalen van maximaal honderd woorden, geïnspireerd door de foto hieronder. Er komen meerdere rondes, met steeds een nieuwe foto.

De inspiratiefoto


Wat komt er in je op als je deze vrouw en haar kind ziet? Is het haar kind wel? Is dat hek om hen buiten of binnen te houden? Of om ze te beschermen en dan tegen wie? Is het zonsopgang of -ondergang? Of komt er een storm aan? Ga je een politiek verhaal vertellen? Of wordt het feelgood? Horror, thriller, realistisch, sciencefiction? Het is aan jou!

Het verhaal

De uitdaging is om een zo origineel, goed en leuk mogelijk verhaal bij de foto te schrijven. Het genre, de vorm en de stijl zijn helemaal vrij, de enige beperking is dat je maar honderd woorden hebt. Plaats je verhaal in het reactieveld onder dit artikel, vóór 12 juli. Verhalen die na 12 juli middernacht worden geplaatst, worden verwijderd.

De lezers & de likes

Daarna is het aan de Hebbanlezers: lees de verhalen en klik op 'Vind ik ook leuk' bij het verhaal dat je het leukste vindt (je kunt meerdere verhalen 'liken' op deze manier). Op 19 juli bepalen we de winnaar. Natuurlijk houden we in de gaten of er niet met likes gemanipuleerd wordt en als we dat toch constateren dan wordt de betreffende auteur gediskwalificeerd. We zijn streng maar rechtvaardig.

Er komen gedurende de zomer meerdere rondes (met elk een nieuwe foto) en de winnaar van elke ronde gaat naar de finale. De winnaar van de finale ontvangt een boekenpakket. Je mag elke ronde opnieuw meedoen.

Je kunt deze schrijfwedstrijden zien als doel op zich, maar je kunt het ook gebruiken om je schrijfspieren los te maken voor wat langer werk, zoals de Harland Awards schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen (deadline 4 oktober).

Veel plezier en succes! We kijken uit naar je verhaal!Over de auteur

Hebban Crew

2549 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Honderd woorden schrijfwedstrijd #1

 

Over

A.L. Snijders

A.L. Snijders

A.L. Snijders is een pseudoniem van Peter Cornelis Müller, een auteur ...