Hebban vandaag

Lezen /

Honderd woorden schrijfwedstrijd #2

door Hebban Crew 137 reacties
Gedurende de zomermaanden dagen we schrijvers en creatieven uit om hun vaardigheden in het schrijven van ZKV's (zeer korte verhalen) te etaleren (of te oefenen) op Hebban. Je hebt maximaal 100 woorden om een ijzersterk, spannend, emotioneel, fantastisch en/of humoristisch verhaal te schrijven bij een foto. De Hebbanlezer bepaalt de winnaar! Dit is aflevering #2.

De eerste aflevering van de Honderd woorden schrijfwedstrijd is een groot succes! Er zijn al zo'n honderd verhalen ingediend, dus als je nog moet beginnen met lezen en beoordelen, dan heb je een leuke klus voor je! Vandaag is de laatste dag dat je voor de eerste aflevering een verhaal kunt plaatsen en je kunt tot zondag 19 juli je favoriete verhalen liken. De winnaar van de eerste schrijfwedstrijd maken we op 19 juli bekend, bij de derde aflevering van deze wedstrijd.

Maar voor het zover is: we hebben vandaag al een tweede foto voor je. Dezelfde regels gelden: we zoeken verhalen van maximaal honderd woorden, geïnspireerd door de foto hieronder.

De inspiratiefoto


Wie klopt daar op de poort? Is het een modern persoon, of een historisch figuur? Komt hij (of is het een zij? Of een het?) op bezoek, is hij op de vlucht of is er iets heel anders aan de hand? Ga je een spannend verhaal vertellen? Of wordt het een filosofische overdenking, een grappige anecdote, een romantische ontmoeting? Het is aan jou!

Het verhaal

De uitdaging is om een zo origineel, goed en leuk mogelijk verhaal bij de foto te schrijven. Het genre, de vorm en de stijl zijn helemaal vrij, de enige beperking is dat je maar honderd woorden hebt. Plaats je verhaal in het reactieveld onder dit artikel, uiterlijk 18 juli. Verhalen die na 18 juli middernacht worden geplaatst, worden verwijderd.

De lezers & de likes

Het beoordelen is aan de Hebbanlezers: lees de verhalen en klik op 'Vind ik ook leuk' bij het verhaal dat je het leukste vindt (je kunt meerdere verhalen 'liken' op deze manier). Liken kan tot en met 25 juli om 12 uur 's middags (dan hebben we nog even tijd om de winnaar te bepalen). Op zondag 26 juli, in het artikel van de vierde aflevering maken we de winnaar bekend. Natuurlijk houden we in de gaten of er niet met likes gemanipuleerd wordt en als we dat toch constateren dan wordt de betreffende auteur gediskwalificeerd. We zijn streng maar rechtvaardig.

Gedurende de zomer organiseren we meerdere rondes (met elk een nieuwe foto) en de winnaar van elke ronde gaat naar de finale. De winnaar van de finale ontvangt een boekenpakket. Je mag elke ronde opnieuw meedoen.

Je kunt deze schrijfwedstrijden zien als doel op zich, maar je kunt het ook gebruiken om je schrijfspieren los te maken voor wat langer werk, zoals de Harland Awards schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen (deadline 4 oktober).

Veel plezier en succes! We kijken uit naar je verhaal!Over de auteur

Hebban Crew

2329 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Honderd woorden schrijfwedstrijd #2

 


Gesponsorde boeken