Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Honderd woorden schrijfwedstrijd #3

door Hebban Crew 113 reacties
Gedurende de zomermaanden dagen we schrijvers en creatieven uit om hun vaardigheden in het schrijven van ZKV's (zeer korte verhalen) te etaleren (of te oefenen) op Hebban. Je hebt maximaal 100 woorden om een ijzersterk, spannend, emotioneel, fantastisch en/of humoristisch verhaal te schrijven bij een foto. De Hebbanlezer bepaalt de winnaar! Dit is aflevering #3.

Eerste winnaar!

Allereerst maken we de winnaar van aflevering #1 van de Honderd woorden schrijfwedstrijd bekend. Bij het sluiten van de stemtermijn (middernacht van 18 op 19 juli) had het verhaal van Klaske Rehorst de meeste likes, namelijk: 57. Dit is haar verhaal:

“Godverdomme”, zei de gravin. “Staat ze alweer bij m’n hek, naar binnen te kijken! Wil ze zeker weer het water uit de potten lurken en m’n druiven plukken!”
Ze stond zo haastig op als haar oude, negentigjarige lichaam het haar toestond en schuifelde vastberaden naar de meterkast.
Daar bewaarde ze het dubbelloops jachtgeweer van haar man zaliger.
Ze klungelde de patronen in het buismagazijn en frommelde nog een stel extra in haar keurslijf.
Bij het hek zette de vrouw de peuter op de grond, joeg het weg en trok haar revolver.
Deze keer was ze er helemaal klaar voor.

Gefeliciteerd Klaske je staat in de finale, waar je het op gaat nemen tegen de winnaars van de andere Honderd woorden schrijfwedstrijden van deze zomer. Tenminste als je tegen die tijd uit de gevangenis van de schrijversinquisitie bent vrijgelaten...

 

Voor aflevering #2 is de indientermijn inmiddels gesloten en er kan nog tot en met zaterdag 25 juli geliked worden.

Aflevering #3

Aflevering #3 gaat vandaag van start! Dezelfde regels gelden: we zoeken verhalen van maximaal honderd woorden, geïnspireerd door de foto hieronder.

De inspiratiefoto


Hebben we hier te maken met een normale ochtendspits van voor corona, of is er iets sinisters aan de hand? Een massale exodus in verband met zombiedreiging of aliens misschien? Of is iedereen op weg naar een concert of evenement (mogen we alweer dromen?). En wie zijn die lui die de andere kant op rijden? Je kunt alle kanten op met deze foto (behalve als je in één van die auto's zit): spannend, activistisch, luguber, romantisch, literair... Het is aan jou!

Het verhaal

De uitdaging is om een zo origineel, goed en leuk mogelijk verhaal bij de foto te schrijven. Het genre, de vorm en de stijl zijn helemaal vrij, de enige beperking is dat je maar honderd woorden hebt. Plaats je verhaal in het reactieveld onder dit artikel, uiterlijk 25 juli. Verhalen die na 25 juli middernacht worden geplaatst, worden verwijderd.

De lezers & de likes

Het beoordelen is aan de Hebbanlezers: lees de verhalen en klik op 'Vind ik ook leuk' bij het verhaal dat je het leukste vindt (je kunt meerdere verhalen 'liken' op deze manier). Liken kan tot en met 1 augustus om 12 uur 's middags (dan hebben we nog even tijd om de winnaar te bepalen). Op zondag 2 augustus, in het artikel van de vijfde aflevering maken we de winnaar bekend. Natuurlijk houden we in de gaten of er niet met likes gemanipuleerd wordt en als we dat toch constateren dan wordt de betreffende auteur gediskwalificeerd. We zijn streng maar rechtvaardig.

Gedurende de zomer organiseren we meerdere rondes (met elk een nieuwe foto) en de winnaar van elke ronde gaat naar de finale. De winnaar van de finale ontvangt een boekenpakket. Je mag elke ronde opnieuw meedoen.

Je kunt deze schrijfwedstrijden zien als doel op zich, maar je kunt het ook gebruiken om je schrijfspieren los te maken voor wat langer werk, zoals de Harland Awards schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen (deadline 4 oktober).

Veel plezier en succes! We kijken uit naar je verhaal!Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Honderd woorden schrijfwedstrijd #3