Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Honderd woorden schrijfwedstrijd #5

door Hebban Crew 73 reacties
Gedurende de zomermaanden dagen we schrijvers en creatieven uit om hun vaardigheden in het schrijven van ZKV's (zeer korte verhalen) te etaleren (of te oefenen) op Hebban. Je hebt maximaal 100 woorden om een ijzersterk, spannend, emotioneel, fantastisch en/of humoristisch verhaal te schrijven bij een foto. De Hebbanlezer bepaalt de winnaar! Dit is aflevering #5.

Derde winnaar!

Allereerst maken we de winnaar van aflevering #3 van de Honderd woorden schrijfwedstrijd bekend. Bij het sluiten van de stemtermijn (zaterdagmiddag 1 augustus) had het verhaal van Ellen de meeste likes, namelijk: 89. Echter het onwaarschijnlijk grote aantal likes en de vele vragen daarover heeft de redactie ertoe bewogen een onderzoek in te stellen. Geconstateerd is dat dit verhaal niet op de juiste manier - namelijk door het lezen en vergelijken van de deelnemende verhalen - aan het hoge aantal likes is gekomen. Ook het verhaal van Klaske is gediskwalificeerd, omdat ze eerder al toegaf stemmen geworven te hebben (al was dat op ludieke wijze en konden we er toen nog om lachen). Het is nu tijd om, zoals we zelf aankondigden, 'streng maar rechtvaardig' op te treden.

Daarom is het verhaal van Gigi met 27 likes aangewezen als winnaar. Dit is Gigi's verhaal:

“Mam, is pappa vandaag op tijd voor het eten?’
“Ik denk het niet jongen, hij staat vast in een file.”
“Maar hij kan toch vliegen?”
“Hij kon carpoolen op een Jaguar, je weet hoe dol hij is op dure auto’s.”
“Hij hoeft toch niet te blijven plakken?”
“Dat is waar, als hij verstandig is, vliegt hij alsnog. Dan is hij sneller thuis.

“Mam, maak je je zorgen?”
...
“Hmm... Pap, kiest altijd een veilig plekje op de auto.
Eet je hapje voordat iemand anders dat doet, was je vleugels en voelsprieten en ga lekker slapen.
Komt goed...
Hoop ik....”

Gefeliciteerd Gigi, je staat in de finale, waar je het op gaat nemen tegen de winnaars van de andere Honderd woorden schrijfwedstrijden van deze zomer.

Nog een opmerking over stemmen. We vinden het geweldig dat zoveel mensen plezier beleven aan deze schrijfwedstrijden. Het is erg jammer als er aan dat plezier afbreuk wordt gedaan door het manipuleren met stemmen. We zijn niet boos, maar wel teleurgesteld. Ga in het vervolg daarom strikt integer te werk, als auteur en als lezer.

 

Voor aflevering #4 is de indientermijn inmiddels gesloten en er kan nog tot en met zaterdag 8 augustus om 12 uur 's middags geliked worden.

Aflevering #5

Aflevering #5 gaat vandaag van start! Dezelfde regels gelden: we zoeken verhalen van maximaal honderd woorden, geïnspireerd door de foto hieronder.

De inspiratiefoto


Wie gaan daar uit hun dak? Is het een feestje, een festival, een cultbijeenkomst? Zijn ze echt blij, of is het een act? En wat valt daar uit de lucht? Confetti? Bankbiljetten uit een shredder? Zakjes met pillen? Is het een vrolijk verhaal dat bij deze foto past? Of de aanzet tot horror, erotiek, detective of magisch realisme? Het is aan jou!

Het verhaal

De uitdaging is om een zo origineel, goed en leuk mogelijk verhaal bij de foto te schrijven. Het genre, de vorm en de stijl zijn helemaal vrij, de enige beperking is dat je maar honderd woorden hebt. Plaats je verhaal in het reactieveld onder dit artikel, uiterlijk 8 augustus. Verhalen die na 8 augustus middernacht worden geplaatst, worden verwijderd.

De lezers & de likes

Het beoordelen is aan de Hebbanlezers: lees de verhalen en klik op 'Vind ik ook leuk' bij het verhaal dat je het leukste vindt (je kunt meerdere verhalen 'liken' op deze manier). Liken kan tot en met 15 augustus om 12 uur 's middags. Op zondag 16 augustus maken we de winnaar bekend. Natuurlijk houden we in de gaten of er niet met likes gemanipuleerd wordt (zoals julle gemerkt hebben) en als we dat toch constateren dan wordt de betreffende auteur gediskwalificeerd. We zijn streng maar rechtvaardig.

Gedurende de zomer organiseren we in totaal zes rondes (met elk een nieuwe foto) en de winnaar van elke ronde gaat naar de finale. Volgende week is dus de laatste voorronde alweer. De winnaar van de finale ontvangt een boekenpakket. Je mag elke ronde opnieuw meedoen.

Je kunt deze schrijfwedstrijden zien als doel op zich, maar je kunt het ook gebruiken om je schrijfspieren los te maken voor wat langer werk, zoals de Harland Awards schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen (deadline 4 oktober).

Veel plezier en succes! We kijken uit naar je verhaal!Over de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Honderd woorden schrijfwedstrijd #5