Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hoppa! Karin Slaughter op 2!

Karin Slaughter doet met haar laatste thriller die ze voor uitgeverij Cargo schreef, nog even wat er van haar verwacht werd: ze komt binnen op 2 in de Bestseller 60.

Na zo'n twintig boeken voor uitgeverij Cargo neemt de Amerikaanse bestsellerauteur Karin Slaughter de kuierlatten. Ze heeft onlangs gekozen voor een wereldomvattende deal met uitgeverij HarperCollins. Nederlandse vertalingen van nieuwe Slaughter-thrillers zullen bij HarperCollins Holland uitkomen. 

Het is een hard gelag voor uitgeverij Cargo die een jarenlange verbintenis met Slaughter in rook ziet opgaan. Een succesolle ook: van Slaughters boeken werden in Nederland 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Voor de schrijfster uit Atlanta werd zelfs een eigen imprint in het leven geroepen: Slaughterhouse. 

De pleister op de wonde voor Cargo moet de kickstart zijn die Slaughters jongste thriller Mooie meisjes in de Bestseller 60 maakt: van niets binnen op plek 2. Een standalone thriller over onvoorwaardelijke trouw en de kracht van zusterliefde. Claire Scott moet ongewild terugdenken aan haar eigen zusje als ze op het nieuws hoort over een vermist meisje. Claires zus verdween twintig jaar geleden: een mysterie dat nooit is opgelost. Als Claire alsnog achter de waarheid over de verdwijning komt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.

Naast Slaughter staan nog drie andere thrillerauteurs in de top tien: Paula Hawkins (Het meisje in de trein), David Baldacci (De geheugenman) en Jussi Adler-Olsen (De grenzeloze).

Nieuw binnen op plek 15 is een true crime boek over Willem Holleeder, Verraad, geschreven door Jan Meeus. Het is het criminele levensverhaal van een man, die een BN'er werd na de ontvoering van bierbrouwer Freddy Heineken. Een optelsom van oude en nieuwe zaken leert dat de naam van Willem Holleeder sinds 1995 in ruim twintig onderzoeksdossiers voorkomt. Hij wordt in verband gebracht met de liquidaties van Heineken-ontvoerder Cor van Hout (2003), vastgoedhandelaar Wim Endstra (2004), beroepscrimineel John Mieremet (2005), hasjhandelaar Kees Houtman (2005) en kroegbaas Thomas van der Bijl (2006). Verraad is gebaseerd op het onderzoeksmateriaal van justitie en politie en op diverse getuigenissen van binnen en buiten het criminele milieu. Ook Holleeders zussen Sonja en Astrid komen aan het woord. Volgens hen weet hun broer iedereen te manipuleren. ''Hij is een psychopaat en heeft echt iedereen in zijn omgeving verraden.''

Hier vind je de volledige lijst van de Bestseller 60. Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hoppa! Karin Slaughter op 2!

 

Gerelateerd

Over

Karin Slaughter

Karin Slaughter

Karin Slaughter (Georgia, 1971) is een Amerikaanse thrillerauteur. Ze verwierf ...

Gesponsorde boeken