Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Categorie #17 - Lees een boek dat je in één avond uit hebt

door Hebban Crew 63 reacties
Een categorie die je op meerdere manieren kan beschouwen: als eindsprint als je je Reading Challenge een impuls wilt geven, als tussendoortje na het lezen van een dik boek of gewoon voor de fun! In dit artikel tippen we je boeken die je binnen een avond uit kan lezen.

Hebban Reading Challenge 2018 | Categorieën | FAQ

Verhalen als geschenk

Ieder jaar weer een terugkerend fenomeen; bij een themaweek zoals de Boekenweek en de Spannende Boeken Weken wordt er een boekengeschenk beschikbaar gesteld voor lezers die een boek aanschaffen in de boekhandel. Ideaal is dat deze boekjes een afgerond verhaal bevatten van bekende auteurs en dat je ze binnen no-time uit hebt.

Voor de Boekenweek worden zowel Nederlandse als Vlaamse auteurs gevraagd om een literair kort verhaal af te leveren, passend bij het thema van de Boekenweek. Voor 2018 is Griet Op de Beeck uitgekozen, haar geschenk zal Gezien de feiten gaan heten. Voor het eerst in meer dan negentig jaar zal dit geschenk ook vertaald worden in het Fries. De reden hiervoor is dat in 2018 de stad Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa is. Enkele voorgangers van Op de Beeck waren: Herman Koch (Makkelijk leven), Esther Gerritsen (Broer) en Dimitri Verhulst (De zomer hou je ook niet tegen).

In 2017 was het de eer aan Deon Meyer om het geschenk voor de Spannende Boeken Weken te schrijven. De Zuid-Afrikaanse schrijver schreef met De vrouw in de blauwe mantel een bloedstollend verhaal waarin kunst een belangrijke rol heeft en is er een rol weggelegd voor een stukje Nederlandse geschiedenis. De spannende geschenken worden afwisselend geschreven door thrillerschrijvers uit binnen- en buitenland, hoewel de Vlaamse thrillerschrijvers nog achterblijven. Nicci French (Verlies), Esther Verhoef (Erken mij), Karin Slaughter (Onbegrepen) en Tess Gerritsen (Incendio) schreven eerder een spannend verhaal.
Vertel het met een column

Populair in de bestsellerlijst en vaak ook gewild als vakantieleesvoer zijn de columnbundels. Geen zorgen dat je de draad kwijtraakt in een verhaal met vele plotwendingen, maar iedere keer een klein verhaal of anekdote waar je zo doorheen bent.

Koning van de column is Youp van 't Hek, al jaren een van de meest bekende columnisten in het weekend door zijn column in de NRC. Dit jaar zal de cabaretier weer schitteren in een oudejaarsconference waarin hij terugblikt op de gebeurtenissen van dit jaar. Zijn verzamelde columns worden jaarlijks in het najaar uitgebracht, waarvan IJdel onkruid de meest recente uitgave is.

Haar boekje Taal is zeg maar echt mijn ding vormde de leidraad voor een romantische komedie die in 2018 op het witte doek verschijnt, maar Paulien Cornelisse schrijft nog steeds over grappige taalcapriolen. Het boekje is uitgegroeid tot een bestseller en kreeg in 2012 een vervolg met En dan nog iets.
Populair bij de scholieren

Iedereen heeft voor zijn eindexamen Nederlands een verplichte boekenlijst doorgeworsteld. Op Hebban helpen we scholieren een handje met de Lezen voor de Lijst Challenge. Een boek dat rond de examens weer zeer populair is op Hebban, is Het gouden ei van Tim Krabbé. Het boek is lekker dun, waardoor er gemakkelijk weer een boek getackeld is voor die ellendige boekenlijst, maar bovenal is het een spannend verhaal dat ook succesvol werd verfilmd.

Welk boek kies jij voor de categorie 'lees een boek dat je in één avond uit hebt'? Ken jij een niet al te dik boek, een novelle, die je helemaal geweldig vond? Noem de titel onder dit artikel en vertel waarom je dát nou zo'n fantastisch goed boek vindt.

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je Hebban Reading Challenge 2018!Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Categorie #17 - Lees een boek dat je in één avond uit hebt

 

Gerelateerd

Overig

Lees een boek dat je in één avond uit hebt

op 19 december 2017 door Hebban Crew 13 boeken 5 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken