Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Categorie #22 - Lees een boek met korte verhalen

door Hebban Crew 63 reacties
Kort maar krachtig, de verborgen boodschap van een verhalenbundel. Meerdere invalshoeken rond een thema of lekker gruwelen bij een bloedstollend verhaal dat afgerond wordt binnen een aantal bladzijdes. In deze categorie lees je een verhalenbundel en inspireren we je met leestips.

Hebban Reading Challenge 2018 | Categorieën | FAQ

Griezelen

31 oktober is een dag waarop je wel twee keer achterom kijkt als je een onheilspellend geluid hoort. Hebban redacteur Martijn Lindeboom weet wel hoe je een macaber verhaal samenstelt en wist diverse genreauteurs zoals Auke Hulst en Thomas Olde Heuvelt te strikken voor een bijdrage in de bundel Halloween horror verhalen. 'Dertien verhalen: divers, inspirerend, zeer de moeite waard om ze te lezen. En niet alleen met Halloween,' concludeerde Hebban recensent Kamila.

Dieren spelen een belangrijke rol in de misdaadliteratuur. Zo liet Edgar Allen Poe bijvoorbeeld een orang-oetan een moord plegen. Dit gegeven intrigeerde thrillerschrijver Tomas Ross zo dat hij de bundel Beestachtig samenstelde waarin je spannende verhalen leest van onder andere Patricia Highsmith, A.C. Baantjer, Arthur Conan Doyle en Janwillem van de Wetering.Literaire parels

Gruwelen die schuilgaan achter ogenschijnlijk onschuldige situaties. In Een volstrekt nutteloos mens gaat Jori Stam aan de slag met dit gegeven. 'Een interessant debuut van een jonge schrijver met een actueel thema dat beslist aandacht verdient' luidt het oordeel in de Hebban recensie.

Prachtige verhalen over liefde, bedrog en de dood, in zijn typische stijl. Ook in de bundel Een delicaat moment lijden de hoofdpersonen aan een milde vorm van overmoed. Niccolò Ammaniti veroverde een schare fans door zijn indrukwekkende romans Laat het feest beginnen! en Kieuwen en zit zijn kunsten voort in deze bijzondere verhalen.

Auteur Téa Obreht vergelijkt de verhalen in Mens vs. natuur als het kijken naar een Picasso: 'bizar, grappig, extreem, maar herkenbaar genoeg om een van-om-de-hoek-realiteit op te roepen.' De Amerikaanse Diane Cook weet in deze bundel in een klap een aparte sfeer neer te zetten.Een aanmoediging tot meer lezen

Tijdens Literatour wordt er ieder jaar een nieuwe verhalenbundel gepresenteerd onder de naam 3pak waarin drie auteurs meewerken om een verhaal te presenteren dat jongeren inspireert om meer te lezen. In 2017 was het de eer aan Özcan Akyol, Elfie Tromp en Mano Bouzamour

Welk boek kies jij voor de categorie 'lees een boek met korte verhalen'? Weet jij een verhalenbundel of anthologie die heel erg de moeite waard is? Noem de titel onder dit artikel en vertel erbij wat er zo goed is aan dit boek. Je kunt hierbij kiezen voor een verhalenbundel waarin alle verhalen van één auteur zijn of een verzameling auteurs.

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je Hebban Reading Challenge 2018!Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Categorie #22 - Lees een boek met korte verhalen

 

Gerelateerd

Overig

Lees een boek met korte verhalen

op 19 december 2017 door Hebban Crew 13 boeken 4 volgers 0 reacties 1 like
Gesponsorde boeken