Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Categorie #35 - Lees een boek dat bekroond werd met een Hebban Award

door Hebban Crew 24 reacties
Op Hebban worden jaarlijks de boeken beloond die er toe doen in onze community. In deze categorie lees je een boek dat de afgelopen tijd is bekroond met een Hebban Award.

Hebban Reading Challenge 2018 | Categorieën | FAQ

Hollands Glorie

Bij de Hebban Awards zien we vaak dat oorspronkelijk Nederlandstalig werk in de prijzen valt. Een extra aanmoediging voor deze auteurs die vaak moeten opboksen tegen internationale collega's van wie ook werk in een vertaling verschijnt.

Zo zijn de Hebban Debuutprijzen er op gericht om Nederlandstalige debutanten in de kijker te zetten. De Debuutprijs voor Beste Thriller werd in 2013 uitgereikt aan Arjen Lubach met zijn thriller IV. Lubach, tegenwoordig alom bekend door zijn televisieprogramma Zondag met Lubach, schijnt dit kalenderjaar eindelijk met nieuw werk te komen. Aftellen dus!

Wel oorspronkelijk Nederlandstalig werk, maar afkomstig bij onze Vlaamse buren is het boek van de winnaar in 2015 voor Beste Roman. Griet op de Beeck won de Hebban Award voor haar boek Kom hier dat ik u kus, dat het onvermogen van mensen beschrijft om met elkaar in contact te komen. Het boek stond vele weken in de Bestseller 60 met als hoogste positie de tweede plek.Vreemde eend in de bijt

Veel vrouwelijke schrijvers slagen erin om een Hebban Award in ontvangst te nemen voor hun boek. Zo zien we in de categorie Beste Thriller dat Samuel Bjørk de enige mannelijke winnaar is met zijn boek De doodsvogel. De Noorse thrillerschrijver groeide uit tot een ware bestsellersensatie en versloeg in 2016 zelfs Karin Slaughter in de race voor de Hebban Award. 'De lezer moet mijn thrillers ook fysiek ervaren: dat jouw hart sneller begint te kloppen bij bepaalde scènes, maar dat je ook het verdriet van bepaalde personages kunt aanvoelen. Je bent als het ware middenin het verhaal en verschillende personages geven je een kijkje in hun wereld,' verklaarde de schrijver eerder in een interview met Hebban. Publiekslieveling

Niemand kan meer om Hendrik Groen heen: er is een televisieserie, een toneelstuk en de vertaalrechten zijn aan ontelbaar veel landen verkocht waardoor het zomaar kan dat je tijdens een wandeling door een buitenlandse boekhandel de favoriete bejaarde van Nederland tegenkomt. In 2016 bezegelde Hendrik Groen zijn succes bij het publiek door de Hebban Award voor Beste Roman te winnen. De auteur nam de Award helaas niet zelf in ontvangst, maar schreef wel een bedankbrief waarin hij vertelt vereerd te zijn om na zijn B-diploma een nieuwe oorkonde in ontvangst te mogen nemen. Of misschien toch een mooi beeldje?

 

Welk boek kies jij voor de categorie 'lees een boek dat bekroond werd met een Hebban Award'?

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je Hebban Reading Challenge 2018!Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Categorie #35 - Lees een boek dat bekroond werd met een Hebban Award

 

Gerelateerd

Overig

Lees een boek dat bekroond werd met een Hebban Award

op 03 januari 2018 door Hebban Crew 25 boeken 11 volgers 0 reacties 1 like
Gesponsorde boeken