Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Categorie #37 - Lees een Aziatische roman of thriller

door Hebban Crew 63 reacties
Boeken geven ons de mogelijkheid te reizen vanuit onze luie stoel. Lezen laat je kennismaken met culturen die je anders nooit tegen was gekomen. In deze categorie inspireren we je met Aziatische romans en thrillers.

Hebban Reading Challenge 2018 | Categorieën | FAQ

Gigant

Zijn naam wordt al jaren genoemd in de weddenschappen die voor de uitreiking van de Nobelprijs van de Literatuur worden afgesloten. De Japanse schrijver Haruki Murakami wordt wereldwijd gelezen en staat bekend om zijn westerse stijl gecombineerd met de locaties van betoverend Azië. Onlangs verscheen het eerste deel van het tweeluik 'De moord op Commendatore', waarin een portretschilder geconfronteerd wordt met een painter's block. In zijn atelier in Tokio hoopt hij zijn inspiratie terug te vinden en tot rust te komen. Maar als er een mysterieus schilder op de zolder tot leven komt, is dat het startschot van een serie bizarre gebeurtenissen.Twee gezichten

Zijn boek wordt gezien als genreoverstijgend en wordt verslonden door zowel literatuurliefhebbers als thrillerlezers. De sympathisant van de Vietnamese schrijver Viet Than Nguyen biedt een kijkje in de ziel van een dubbelagent; een man wiens hooggestemde idealen vereisen dat hij de mensen die hem het meest nabij zijn moet verraden. De lezer gaat terug naar de jaren 70 waarin de Vietcong nog hoogtij vierde. Wie is er te vertrouwen en wie heeft er eigenlijk een dubbele agenda?Ingetogen

Schrijfster Milena Michiko Flasar is dochter van een Japanse moeder en Oostenrijkse vader, waardoor haar romandebuut Een bijna volmaakte vriendschap in het Duits verscheen. Ze schrijft echter over een Japans fenomeen dat de gemiddelde Europese lezer wellicht wat vreemd in de oren zal klinken; de angst van jongeren om het huis te verlaten waardoor ze zich opsluiten in hun kamer. Circa drie miljoen Japanse jongeren hebben zich daarom opgesloten.

In haar debuutroman wordt het verhaal van een jongeman beschreven die onder deze groep valt. Na een isolement van twee jaar verlaat hij zijn kamer en betreedt de buitenwereld. Op een bankje in het park vindt hij zijn nieuwe schuilplaats en ontmoet een kantoormedewerker. Ze vertellen over hun levens en vertrouwen elkaar dingen toe. Tot op een dag de kantoormedewerker niet meer verschijnt...Veelzijdige research

Blue Light Yokohama; de titel van deze thriller verklapt het al dat het verhaal gesitueerd is in Japan. Maar schrijver Nicolás Obregón is van origine op en top Spaans. Voor zijn debuutthriller verdiepte hij zich dusdanig in de Japanse cultuur dat het verhaal bijzonder authentiek is. Een aantal leden van de Hebban Thriller Club van 10 verdiepte zich in het boek en prees het aan. Het volledige verslag van hun leesavontuur vind je hier.

Welk boek kies jij voor de categorie 'lees een Aziatische roman of thriller'? Wil je een geweldige leestip delen, vertel onder dit artikel de titel en waarom je mede-challengers dát boek echt moeten oppakken.

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je Hebban Reading Challenge 2018!Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Categorie #37 - Lees een Aziatische roman of thriller

 

Gerelateerd

Overig

Lees een Aziatische roman of thriller

op 03 januari 2018 door Hebban Crew 10 boeken 6 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken