Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Categorie #38 - Lees een roadtrip boek

door Hebban Crew 43 reacties
Nederland en Vlaanderen staat er niet zo om bekend, de avontuurlijke roadtrips. We hebben prachtige gebieden en landschappen, maar je bent er met een uurtje ook wel weer door. De tot de verbeelding sprekende roadtrips uit films en boeken horen toch over stoffige wegen te gaan en dagen te duren. Met pauzes bij angstaanjagende gebouwtjes, nachten in gore motels en mysterieuze lifters. Kijk je mee?

Hebban Reading Challenge 2018 | Categorieën | FAQ

Tranentrekker

In de Challenge van 2016 plaatsen we dit boek in de categorie 'boeken waarvan je moet huilen'. En dat was een uitstekende verwijzing, want wat een prachtige tranentrekker is Kom naar huis van Julie Kibler. Deze categorie hebben we dit jaar niet, maar gelukkig past het boek ook uitstekend onder de noemer 'roadtrips'. In deze roman vol flashbacks naar een moeilijker Amerikaans verleden wordt de 89-jarige, nukkige Isabelle door haar kapster Dorrie naar een belangrijke begrafenis gereden. Isabelle leer je kennen als chagrijnige oude taart, maar als je langzaam haar geschiedenis ontdekt en Dorrie's kalme en vriendelijke aanpak de herinneringen uit de oude dame trekt, sluit je beide als snel in je hart. Deze roman is ook geschikt voor Challenge Categorie #25: 'Lees een boek met #diversiteit' omdat het diep op de rassenongelijkheid in de Verenigde staten in gaat.

De Amerikaanse ervaring

De Amerikaanse ervaring van dé roadtrip vertelt auteur en muzikant Auke Hulst uitgebreid in zijn recente boek Motel Songs. Hulst over de totstandkoming van het boek: '‘De reis begon toen mijn vriendin me verliet.’ Zo opent Motel Songs, een boek dat ‘per ongeluk gebeurde’. In een poging na het stuklopen van een lange relatie het leven bij de horens te vatten, ging ik op road trip door Amerika, met een oude droom: een album opnemen in hotel- en motelkamers. Vanuit een morsig soort romantiek, maar ook omdat weinig zo inspireert als het Amerikaanse achterland en omdat ik mezelf dan een strikte opdracht kon stellen: alle nummers schrijven én opnemen binnen het bestek van die reis. Zo ging ik onderweg van Philadelphia naar San Francisco, via Memphis en Minneapolis, 11.000 kilometer in een auto vol met instrumenten en opnameapparatuur.'

Uiteraard ook uitstekend voor Challenge Categorie #39: 'Lees een boek waarin muziek een rol speelt'.

Op de tractor

Een favorietje in de landenchallenge van 2017, omdat auteur en avonturier Manon Ossevoort veel verschillende landen aantikte op haar weg naar de Zuidpool. Ze vertrok vanaf het Oerolfestival op Terschelling en ging op weg naar de Zuidpool, op haar tractor, helemaal alleen. Vier jaar deed ze erover, dit dappere tractormeisje dat gewoon besloot het te doen, omdat ze haar motto vond: 'Soms moet je 't gewoon doen.'

 

Welk boek kies jij voor de categorie 'lees een roadtrip boek'? Ken jij een goede roadtrip? Deel je leestip onder dit artikel en vertel ook waarom het een goed boek is om te kiezen voor deze categorie.

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je Hebban Reading Challenge 2018!Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Categorie #38 - Lees een roadtrip boek

 

Gerelateerd

Overig

Lees een roadtrip boek

op 03 januari 2018 door Hebban Crew 9 boeken 3 volgers 1 reactie
Gesponsorde boeken