Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Categorie #45 - Lees een boek uit twee (of meerdere) tijdsperioden

door Hebban Crew 54 reacties
Het lezen van boeken is bijna vergelijkbaar met een tijdmachine. Een schrijver neemt je mee naar verschillende tijdsperiodes en slingert je heen en weer in de intriges in verschillende tijdperken. In deze categorie tippen we je verhalen die zich afspelen in verschillende tijdsperioden.

Hebban Reading Challenge 2018 | Categorieën | FAQ

Familiegeheimen

De Amerikaanse schrijfster Jenna Blum gaat in haar romans vaak op zoek naar het verhaal achter een verhaal. In haar laatst verschenen boek De verloren familie beschrijft ze verschillende generaties die zich centreren rond een overlevende van de Holocaust. Zo is het boek opgedeeld in drie perspectieven en bijbehorende periodes, waardoor het verhaal verteld wordt door iedereen die getroffen wordt. ‘Tijdens het schrijven werd ik bij ieder perspectief verplicht om in het hoofd van dat personage te kruipen, om lezers een authentieke weergave te geven van de belevingswereld. Eigenlijk schreef ik het boek van achteren naar voren en begon ik dus het verhaal met het perspectief van dochter Elsbeth in de jaren tachtig om zo verder terug in de tijd te gaan,' vertelde de schrijfster in een interview met Hebban.

'Zelfs als ik voor de wekker wakker werd, las ik liever verder dan dat ik me nog een keer omdraaide,' zei Feelgood Clublid Renate over De geheime vrouw van Gill Paul in een Hot or Not-panel. De Britse Kitty Fisher vlucht na een hartverscheurende ontdekking naar het afgelegen huisje van haar overgrootvader in Amerika. Aan de oevers van Lake Akanabee vindt ze een spectaculair hangertje met juwelen, dat haar naar een familiegeheim leidt. En wat heeft het gezin van Tsaar Nicolaas II en een omstuimige liefde tussen groothertogin Tatian en cavalerieofficier Dmitri daarmee te maken?Lugubere ontdekkingen

Ze deed jarenlang research voor haar befaamde Languedoc-trilogie, die Kate Mosse begint met het eerste deel Het verloren labyrint. Twee vrouwen, die leven in 2005 en 1209, worden door het noodlot met elkaar verbonden. Bij archeologische opgravingen aan de voet van de Pyreneeën ontdekt Alice Tanner twee eeuwenoude skeletten. Het zijn niet alleen de oude botten die haar een onprettig gevoel geven, de gehele tombe straalt een overweldigende, kwaadaardige sfeer uit. Als de politie zich met de vondst gaat bemoeien, besluit Alice om op eigen houtje naspeuringen te doen en stuit ze op zeer merkwaardige zaken.

1988 is een bijzonder jaar voor het kleine, Vlaamse Bovenmeer: behalve Eva worden er slechts twee andere kinderen geboren, Pim en Laurens. De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van. Tot de bloedhete zomer van 2002; de jongens worden pubers met snode plannen. De verlegen Eva kan meedoen of oprotten. Die keuze is geen keuze. Later blikt Eva terug op haar jeugd en keert ze terug naar haar geboortedorp. Met haar debuutroman Het smelt won de Vlaamse schrijfster Lize Spit de Hebban Debuutprijs 2016 en maakte ze een onvergetelijke entree in het literaire landschap.Geheimen uit het verleden

De Britse schrijfster Erin Kelly schept in haar psychologische thriller De verdorde roos een wereld waarin het verleden nog steeds een stempel drukt op het heden. Tijdens zijn schooltijd is Paul door zijn oudere vriend Daniel in het criminele circuit geraakt. Maar een kleine diefstal die ze wilden plegen is op verschrikkelijke wijze uit de hand gelopen. Nu moet Paul getuigen tegen zijn vriend om een gevangenisstraf te voorkomen. Louisa probeert de duistere geheimen die ze met zich meedraagt al jaren te ontvluchten. Ze brengt haar dagen door met het renoveren van het park rondom een oud landhuis dat op instorten staat. Ze wordt volledig opgeslokt door de geschiedenis van het huis, maar haar rust wordt verstoord als ze Paul ontmoet. Hij lijkt als twee druppels water op de enige persoon van wie ze dacht dat ze hem nooit meer zou ontmoeten. 

Welk boek kies jij voor de categorie 'lees een boek dat zich afspeelt in twee (of meerdere) tijdsperioden'? Ken jij een goed boek dat voldoet aan deze voorwaarde? Noem de titel onder dit artikel en vertel waarom het de moeite waard is.

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je Hebban Reading Challenge 2018!Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Categorie #45 - Lees een boek uit twee (of meerdere) tijdsperioden

 

Gerelateerd

Overig

Gesponsorde boeken