Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Categorie #47 - Lees een boek over een bestaand historisch figuur

door Hebban Crew 48 reacties
Schrijvers inspireren hun nieuwe verhaal soms op de levensloop van een werkelijk bestaand persoon. Historische kopstukken die iets bijzonders gepresteerd hebben en zo een plek in de geschiedenisboeken hebben veroverd, lenen zich uitstekend voor romans. In deze categorie tippen we je boeken waarin een bestaand historisch figuur wordt opgevoerd.

Hebban Reading Challenge 2018 | Categorieën | FAQ

De lucht in

Door de klassiekers van Jules Verne droomden veel personen ervan om via de lucht te kunnen reizen. In de roman De gevleugelde van Arthur Japin is een rol weggelegd voor Alberto Santos-Dumont, die opgroeide in de afgelegen binnenlanden van Brazilië. Wanneer hij ontdekt dat de avonturen van Verne verzonnen zijn, legt hij zich daar niet bij neer. Hij vertrekt naar Parijs, zet de werkelijkheid naar zijn hand, en wordt de eerste mens die door de wolken navigeert.Intrige aan het hof

Door succesvolle televisieseries als The Tudors en The Crown hebben de boeken van de Engelse schrijfster Philippa Gregory een opleving gekregen. Haar verhalen spelen zich vaak rond de hofhouding van een bepaalde vorst, waar ze met oog voor detail de menselijke relaties en vooral de intrige beschrijft. Haar boek The Other Boleyn Girl (in het Nederlands verschenen als De zusjes Boleyn) werd uitgegeven in 26 landen en gaat over Mary en Anne Boleyn die het hoofd van Hendrik VIII op hol brengen.Een what if?-thriller die langzaam onder je huid kruipt 

In 22-11-1963 schetst Stephen King een plot waarin hoofdpersonage Jake Epping er alles aan gaat doen om de moord op president John F. Kennedy te voorkomen. Er zijn veel mensen die geloven dat de wereld er nu veel beter aan toe zou zijn als die moord voorkomen had kunnen worden. Jake Epping krijgt onverwacht de kans om precies dat te doen: er bevindt zich een doorgang naar 1958 in zijn favoriete hamburgertent. Jake aarzelt niet, neemt een nieuwe identiteit aan en reist naar het verleden. Hij ontdekt dat het toen lekkerder rook, er minder vliegtuigstrepen in de lucht waren, het leven er langzamer en vriendelijker verliep... maar ook dat het verleden een weerbarstig en gevaarlijk karakter heeft. 

Frederick Forsyth deed jaren eerder al een introductie tot de 'faction'-thriller door feiten en fictie te mengen. In zijn thriller De dag van de jakhals maakt de lezer kennis met een meedogenloze Engelse huurmoordenaar, de Jakhals. Hij wordt door de OAS benaderd om de Franse generaal De Gaulle uit de weg te ruimen. Hij bereidt de aanslag voor tot in de kleinste details en laat werkelijk niets aan het toeval over. De Gaulles laatste uren lijken geteld... Verbeeldingskracht

In De spion gebruikt Paulo Coelho zijn verbeeldingskracht en verschillende bronnen om het leven van Mata Hari te herscheppen vanuit het perspectief van haar wisse dood. Het boek bestaat uit een lange brief van haarzelf en een brief van haar advocaat. De brieven zijn geschreven aan de vooravond van haar executie in Frankrijk waar ze, een jaar voor het einde van de Eerste Wereldoorlog, ter dood was veroordeeld op beschuldiging van spionage voor de Duitsers. In haar brief, gericht aan haar advocaat maar geschreven voor haar dochter, brengt ze verslag uit van haar even intrigerende als tragische leven. 

Welk boek kies jij voor de categorie 'lees een boek over een bestaand historisch figuur'? Deel jouw favoriete leestip voor deze categorie onder dit artikel mét motivatie, om je medelezers te inspireren.

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je Hebban Reading Challenge 2018!Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Categorie #47 - Lees een boek over een bestaand historisch figuur

 

Gerelateerd

Overig

Gesponsorde boeken