Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Huis Maya Angelou te koop voor vijf miljoen dollar

Het honderd jaar oude huis in Harlem van de Amerikaanse schrijfster Maya Angelou komt binnenkort in de verkoop. Vraagprijs is ruim vijf miljoen dollar.

Maya Angelou overleed in mei 2014 op 86-jarige leeftijd. Ze woonde voornamelijk in haar woning in Winston-Salem, North Carolina, waar ze hoogleraar Amerikanistiek aan de Wake Forest University was. Maar ze keerde regelmatig terug naar New York, waar haar literaire wortels lagen. Haar eerste huis was een bescheiden appartement in Brooklyn. 

Na een tip van haar vrienden, het soulduo Nick Ashford en Valerie Simpson, kocht Angelou het honderd jaar oude bakstenen huis in Harlem. Het was een bouwval toen ze het kocht, beschadigd door vandalen. Trappen ontbraken en de houten vloer was aan het rotten. Met hulp van een architect liet ze het pand grondig renoveren tot een fraaie woning met hoge plafonds, vijf slaapkamers, vijf badkamers. De kantoren van Angelous goede vriend Bill Clinton waren op slechts vijf woonblokken afstand. Angelou, die zo veel mogelijk van de originele architectuur wilde bewaren, betrok het huis in 2004. 

Maya Angelou maakte naam met haar eerste roman I know why the caged bird sings, waarin ze traumatische ervaringen uit haar jeugd beschrijft. Deze bestseller werd verfilmd. In haar autobiografische romans liet Angelou een energieke, avontuurlijke (opgroeiende) Afrikaans-Amerikaanse vrouw zien die nergens voor terugdeinst. Haar boek Just give me a cool drink of water 'fore I die werd genomineerd voor de Pulitzer-prijs.

Bron: New York TimesOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Huis Maya Angelou te koop voor vijf miljoen dollar

 

Gerelateerd

Over

Maya Angelou

Maya Angelou

Maya Angelou (1928-2014) was een Amerikaanse schrijfster en dichter. Haar debuut...

Gesponsorde boeken