Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

IJskoude spanning voor de donkere dagen

door Soraya Vink (crew) 15 reacties
Buiten is het eerder donker, de wind waait om het huis en je kruipt nog wat dieper in je winterjas. Reden genoeg om een passende thriller uit te zoeken! Hebban selecteerde recent verschenen en nog te verschijnen titels die je een ijskoud gevoel geven.
Voorbij de ijsgrens van Preston & Child

Het Amerikaanse duo Douglas Preston en Lincoln Child werd populair door hun thrillers rond seriepersonage Aloysius Pendergast. Met Voorbij de ijsgrens grijpen ze terug op hun andere populaire reeks rond de Gideon Crew.

De excentrieke miljonair Palmer Lloyd ontdekte dat de grootste meteoriet ooit was gevonden op een onbewoond eiland op de zuidelijkste punt van Latijns-Amerika. De expeditie die hij financierde eindige met het zinken van het schip dat bedoeld was om de hoogst ongewone meteoriet terug naar New York te brengen. De meeste expeditieleden kwamen daarbij om, en de meteoriet zonk naar de bodem van de oceaan. Nu, zes jaar later, gaat Gideon Crew akkoord met een tweede missie die als doel heeft het ding te vernietigen door een nucleaire bom. Maar de inzet wordt verhoogd als de meteoriet een buitenaards wezen blijkt te zijn...

Voorbij de ijsgrens is onlangs verschenen bij uitgeverij Luitingh Sijthoff.

Meisje in sneeuw van Danya Kukafka

Schrijvers Owen King en Lee Child zijn overweldigd door het debuut van Danya KukafkaOp briljante wijze verkent deze schrijfster het begrip identiteit en de vlijmscherpe grens tussen liefde en obsessie, tussen kijken en zien, waarheid en herinnering. 

Wanneer de populaire scholiere Lucinda Hayes vermoord wordt aangetroffen, laat dat niemand in haar slaperige stadje in Colorado onberoerd, en zeker niet de jongen die te veel van haar hield, het meisje dat net zo'n perfect leven wilde als zij en de agent die haar moord moet onderzoeken. 
Door de tragedie gaan die drie onvergetelijke personages - ­Cameron, Jade en Russ - noodgedwongen de confrontatie met hun diepste geheimen aan in de hoop troost te vinden, de waarheid of beide.

Meisje in sneeuw is onlangs verschenen bij uitgeverij Hollands Diep.

Operatie Napoleon van Arnaldur Indridason

De succesvolle en IJslandse schrijver Arnaldur Indridason debuteerde ooit met Operatie Napoleon voordat hij zijn seriepersonage Erlendur Sveinsson introduceerde. Ook dit verhaal heeft de ingrediënten die we van Indridason gewend zijn: psychologie, historie en ijzingwekkende spanning.

Het is 1945. Een Duitse bommenwerper stort neer op IJsland tijdens slecht weer. Vreemd genoeg zijn er Duitse én Amerikaanse militairen aan boord. Een Duitse militair met een koffertje aan zijn arm geketend probeert de bewoonde wereld te bereiken. 


Het is 2000. De Amerikanen proberen stiekem het wrak van een bommenwerper te bergen op IJsland. Een jonge IJslander stuit op de operatie en verdwijnt. Net voor zijn verdwijning weet hij contact met zijn zus te leggen. Ze is vastbesloten de waarheid te achterhalen.

Operatie Napoleon is onlangs verschenen bij Uitgeverij Q.

Het meisje in het ijs van Robert Bryndza


Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…


Volgend jaar maakt de Nederlandstalige lezer kennis met bestsellerauteur Robert Bryndza; 2 miljoen verkocht en inmiddels wordt zijn werk vertaald in 27 talen. In dit deel maken we kennis met Erika Foster.

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Het meisje in het ijs verschijnt op 9 januari 2018 bij uitgeverij Boekerij.Op glad ijs van Inge Duine

Haar debuutthriller centraliseerde zich rond de Tour de France, nu zoekt Inge Duine in haar tweede boek Op glad ijs een andere sport uit met haar ijskoude setting van de Olympische Winterspelen.

Nog geen half jaar na de terroristische aanslagen van 9/11 vinden in Salt Lake City de Olympische Winterspelen van 2002 plaats. Amerika is in angst en de autoriteiten willen koste wat het kost voorkomen dat opnieuw een aanslag wordt gepleegd. Dit moeten de Patriot Games worden. Topschaatster Jennifer Rose vermoedt dat haar vriend Mike Parker – dé ijshockeyvedette van de VS –verwikkeld is in louche zaken en wellicht de veiligheid van de Spelen met opzet in gevaar brengt. Wanneer er een dode vrouw wordt gevonden met de afbeelding van de olympische ringen op haar borst met daarbij de tekst ‘Uncle Sam killed me’, raakt de zaak in een stroomversnelling. In een race tegen de klok moet Jennifer de waarheid zien te achterhalen, voor er meer slachtoffers vallen.

Op glad ijs verschijnt op 16 januari 2018 bij uitgeverij De Fontein.
Welke thriller is jouw ijzingwekkende tip voor deze winterdagen? Laat het weten in een reactie onder dit artikel!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: IJskoude spanning voor de donkere dagen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken