Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'IJstweeling' wint prijs mooiste boekomslag

door Hebban Crew 10 reacties
De cover van de thriller ‘IJstweeling’ is verkozen tot mooiste boekomslag van 2015, meldt Boekblad. De omslag van het door S.K. Tremayne geschreven boek kreeg 340 stemmen. In totaal werden er 3500 stemmen uitgebracht.

De cover van IJstweeling is ontworpen door de Brit Stuart Bache. Op de tweede plaats is geëindigd Kim van KootenLieveling, gevolgd door Bidden en vallen van Henk van Straten.

De prijs wordt jaarlijks georganiseerd door boekhandelsketen Libris. Vorig jaar won illustratrice Floor Rieder de ‘Mooiste Boekomslag’, voor haar cover van een nieuwe Nederlandse vertaling van Alice in Wonderland.

S.K. Tremayne vertelt in het boek over de identieke tweeling Lydia en Kirstie, van wie de eerste omkomt bij een ongeluk. Als Kirstie met haar ouders naar een Schots eiland verhuist, begint het meisje vreemd gedrag te vertonen: zij beweert dat zij Lydia is en dat het juist Kirstie is, die is overleden.

Over de ware identiteit van de auteur bestond enige tijd verwarring. Het boekenpanel van De Wereld Draait Door besteedde er vorig jaar speciaal aandacht aan. Volgens de achterflap van IJstweeling is S.K. Tremayne het pseudoniem van een internationale bestsellerauteur, die woont en werkt in Londen. Volgens DWDD-gastheer Matthijs van Nieuwkerk werd er 'ontzettend gegokt' over de vraag wie het zou zijn. Zo werd de naam van J.K. Rowling genoemd. De vier boekverkopers aan Van Nieuwkerks tafel hielden het echter op Julian Barnes, de gastheer zelf noemde Ian McEwan.

Volgens de online encyclopedie Wikipedia verschuilt de Britse journalist en schrijver Sean Thomas (1963) zich achter S.K. Tremayne. Thomas werkt als journalist voor kranten als The Sunday Times, The Daily Mail en The Guardian. Onder de nom de plume Tom Knox heeft hij inmiddels vijf archeologische en religieuze thrillers op zijn naam staan. Zijn eigen naam prijkt op de cover van drie romans, waarvan de tweede, Kissing England, in 2000 werd bekroond met de Bad Sex Award. Thomas heeft overigens nooit officieel bekendgemaakt dat hij de auteur is van IJstweeling. Op zijn Twitteraccount retweet de auteur wel opvallend vaak lovende woorden over het boek. 


Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'IJstweeling' wint prijs mooiste boekomslag

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken