Hebban vandaag

Listmania /

Ik ga op reis naar Nederland en ik neem mee...

De zomervakantie is aangebroken. De bestemming is zorgvuldig uitgekozen en geboekt, reisgidsen zijn aangeschaft, evenals een nieuwe zwembroek en bikini. Maar er mist nog iets. Een goede voorraad vakantieboeken en dan het liefst boeken die met de bestemming te maken hebben. In de wekelijkse zomerrubriek 'Ik ga op reis en ik neem mee…' stelt Hebban een shoppinglist voor je samen, gebaseerd op je vakantiebestemming.

Bestemming: NEDERLAND

Wie gaan op reis:
Mariska (43) en Albert (49)
Hoelang: midweek
De reis:
Terschelling
Route:
Het is prachtig weer in Nederland en daarom hebben we ervoor gekozen om last minute naar Terschelling te gaan. "We zijn er nog nooit geweest, wel op texel en Vlieland, maar dat laatste eiland bezochten we toen we begin twintig waren."

De boeken:

Weekend Terschelling - Els Kerkhoven
Voordat Isa naar het buitenland vertrekt, gaat ze met haar zusje Daan en hun beste vriendin Sylvie nog een keer terug naar Terschelling, het vakantie-eiland van hun jeugd. Het weekend krijgt een dramatische wending als Sylvie spoorloos verdwijnt. Daan en Isa zetten alles op alles om Sylvie terug te vinden, maar dan verandert de zoektocht op het eiland in een regelrechte nachtmerrie.

Terug naar Terschelling
- Martin Scherstra
De volwassen zussen Bente, Doutzen en Famke zijn elk een andere kant op gegaan. De oudste runt met haar moeder een cranberrybedrijf op Terschelling, de middelste is samen met haar man geëmigreerd en de jongste telg woont bij haar vader op het vasteland. Als hun moeder Anna ziek wordt, komen de twee jongere zussen terug naar het eiland om te helpen in het bedrijf. Maar dat is niet de enige reden, want ieder blijkt ook een persoonlijke motivatie te hebben voor de terugkeer naar Terschelling.

De kleuren van het Wad -  Kester Freriks
Het boek is rijk geïllustreerd met historische kaarten, foto's en archiefmateriaal dat tot het bezit van de Waddenvereniging behoort.

Wandelroutes over zes Waddeneiladen - Sietske de Vet
Waddenwandelen is ruim 1200 km wandelplezier aan weerszijde van werelderfgoed Waddenzee. Het Streekpad WaddenWandelen (276 km) maakt deel uit van Waddenwandelen en bestaat uit zes wandellussen die de wandelaar een totaalbeleving van de Waddeneilanden bieden. Strand en duinen, bos en kwelder, weides en dorpjes; Streekpad WaddenWandelen laat de eilanden in ruim 300 km aan routes  in al hun variatie zien. De wandellussen beginnen en eindigen bij de veerboot.

Het Waddengevoel - Tineke Zwijgers
Wadlopen, uitwaaien, ontspannen of naar een festival, het kan allemaal op de Waddeneilanden. Per eiland worden de leukste plekken, activiteiten, te gekke adresjes en festivals beschreven. Om er actief op uit te kunnen trekken zijn er complete wandel- en fietsroutes van On Track in de gids opgenomen.

Terschelling... ander land - Jolanda de Kruyf en Roelof Tienkamp
Nederlanders en ook veel Duitsers trekken ieder voorjaar en iedere zomer massaal naar Terschelling. De dorpjes West-Terschelling, Midsland, Formerum, Hoorn en Oosterend zijn geliefde vakantielocaties. Dagjesmensen, maar ook toeristen die langer op het eiland verblijven, vinden talloze waardevolle tips in deze prachtig vormgegeven reisgids.

Eerder verschenen in de Ik ga op reis-zomerrubriek: Indonesië, Noorwegen, Oostenrijk, Peru en Italië.Over de auteur

Victoria Farkas

125 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Ik ga op reis naar Nederland en ik neem mee...

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken