Hebban vandaag

Leesclubs /

#ikleesthuis-club 6: Een van ons

Lezen lost niet alles op. Het kan geen pandemie te lijf. Maar het kan wel broodnodige afleiding bieden nu we meer dan ooit op onszelf aangewezen zijn voor vermaak en tijdverdrijf. Hebban organiseert de komende weken #ikleesthuis leesclubs met digitale leesexemplaren (epubs). Elke maandag kun je je inschrijven voor een nieuwe titel. Deze week: 'Een van ons' van Christine Otten.

Wat is een #ikleesthuis club?
In tijden van corona geeft lezen je de perfecte afleiding. Met de #ikleesthuis-clubs van Hebban creëren we een mogelijkheid om vanuit huis met elkaar over boeken te praten. Elke maandag verloten we een aantal ebooks van een titel, maar je kunt ook met een eigen exemplaar aanschuiven. Ben je ingeloot voor een gratis ebook, dan schrijf je natuurlijk ook een korte recensie na het lezen ervan. De #ikleesthuis-clubs zijn een samenwerking tussen Hebban en een aantal uitgeverijen.

Naar de aankondiging Schrijf je in voor de Hebban Lunchupdate

#ikleesthuis-club 6:
Een van ons van Christine Otten

Over het boek
Schrijfster Katrien Achenbach geeft schrijfworkshops in de gevangenis. Ze heeft het gevoel dat ze er ‘thuiskomt’ en vriendschap en begrip vindt. De levenslang gestrafte Luc S. intrigeert haar. Hij neemt niet deel aan de workshop, maar als verzet tegen zijn uitzichtloze bestaan schrijft hij in het geheim meedogenloos eerlijk over zijn leven, zijn medegedetineerden én over Katrien.

Als Katrien op een dag een jonge getalenteerde gevangene ontmoedigt verder te gaan met zijn boek over zijn leven, komen de verhoudingen op scherp te staan en kantelt ieders kijk op de ander en zichzelf.

 

Lees een fragment uit Een van ons

Stel een vraag aan Christine Otten

Over de auteur
Christine Otten (1961) brak in 2004 door met de grote roman De laatste dichters, die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs. Otten kan bogen op een eigenzinnig literair oeuvre en is bedenker en schrijver van de Gevangenis Monologen, theatervoorstellingen gebaseerd op de verhalen van gedetineerden. Sinds drie jaar begeleidt ze een schrijfgroep van gedetineerden in de gevangenis van Heerhugowaard.

Stel je vraag!
Tijdens deze leesclub kun je vragen stellen aan de auteur. Wil jij graag iets van Christine Otten weten dat je nog nergens terug hebt kunnen vinden? Plaats je vraag onder dit artikel, maar let nog wel een beetje op met spoilers in je vraagstelling.

We verloten 25 ebooks

Schrijf je in voor woensdag 29 april middernacht. De winnaars ontvangen donderdag het ebook in hun mailbox. Niet gewonnen? Je kunt altijd meedoen met een eigen exemplaar. Een van ons is verkrijgbaar als boek en ebook bij je favoriete boekhandel. Bestel lokaal online om je favoriete boekhandel in deze moeilijke tijden te ondersteunen.

Volgende week maandag organiseren we weer een nieuwe #ikleesthuis-club. 

Schrijf je in!

Voorwaarden
Delen of illegaal doorsturen van een ebook betekent uitsluiting van alle toekomstige acties en inschrijvingen op Hebban.nl.

  • Persoonlijk gebruik - Een ontvangen digitaal boek (epub, pdf of ander formaat) is voor persoonlijk gebruik door degene die het bestand heeft gedownload en mag niet verder verspreid worden. Met verspreiden wordt bedoeld het delen, verkopen en/of uitlenen van het boek in welke vorm dan ook.
  • Beveiliging - Het illegaal verspreiden van een ebook leidt tot directe verwijdering van het Hebbanaccount. Daarnaast wordt de uitgeverij ingelicht. Illegale verspreiding van ebooks kan tevens leiden tot flinke boetes. Dit geldt ook voor gratis verkregen epubs. 

 

Hoe download en lees ik een epub? Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: #ikleesthuis-club 6: Een van ons

 

Gerelateerd

Over

Christine Otten

Christine Otten

Christine Otten (1961) brak in 2004 door met de grote roman De laatste dichters,...

Hebban Spots

Een van ons

15 volgers

Welkom bij de #ikleesthuis-leesclub rond de roman 'Een van ons' van Christine Otten (Uitgeverij De Geus). Onze hashtag is #ikleesthuis. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...