Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Ilja Leonard Pfeiffer wint VSB Poëzieprijs 2016

Pfeijffer won vanavond de prijs voor zijn dichtbundel Idyllen, die hem eerder ook al de Jan Campert-prijs opleverde. De uitreiking is het startsein voor de jaarlijkse Poëzieweek 2016, een week waarin door het hele land activiteiten en lezingen georganiseerd worden rond het onderwerp poëzie.


De jury over Idyllen: 'De bundel staat vol vrolijke en diepzinnige vondsten. Waarmee de dichter tegelijkertijd ook rekenschap aflegt van zijn belezenheid en grote kennis van de klassieken.'

De dichtbundel 'zingt, knarst, fabuleert, droomt en barst uit zijn voegen van een nauwelijks te remmen dichterlijke droom', aldus de jury onder voorzitterschap van Kees 't Hart, die Idyllen verder 'bijzonder en meesterlijk' noemt. Meer uit het juryrapport is te lezen op de site van de VSB Poëzieprijs.

De dichter, schrijver en classicus Ilja Leonard Pfeijffer (48) kreeg in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen een cheque ter waarde van 25.000 euro en een glaskunstwerk van kunstenares Maria Roosen overhandigd. Voor Idyllen ontving de dichter kortgeleden ook de Jan Campert-prijs. Pfeijffer debuteerde als dertigjarige in 1998 met de bundel Van de vierkante man, die toen meteen al werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs.


De jury koos de genomineerde titels uit 114 bundels die waren ingezonden. De andere titels op de shortlist waren:

  • Pieter Boskma - Zelf
  • Geert van Istendael - Het was wat was
  • Toon Tellegen - De werkelijkheid
  • Maud Vanhauwaert - Wij zijn evenwijdig


Bron: VSB PoëzieprijsOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Ilja Leonard Pfeiffer wint VSB Poëzieprijs 2016

 

Gerelateerd

Over

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, ess...

Gesponsorde boeken