Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft Poëziegeschenk 2015

door Daphne van Rijssel (crew) 1 reactie
Maandag werd in de eerste uitzending van de nieuwe talkshow Pauw bekendgemaakt dat auteur, dichter, columnist en criticus Ilja Leonard Pfeijffer het Poëziegeschenk voor de Poëzieweek van 2015 zal schrijven.


Het thema van de Poëzieweek 2015 is Liefde en draagt het motto ‘Met zingen is de liefde begonnen.’ De week wordt op donderdag 29 januari geopend met Gedichtendag en sluit op woensdagavond 4 februari feestelijk af met het Gedichtenbal. Tijdens de Poëzieweek worden onder meer de VSB Poëzieprijs en de Herman de Coninckprijs uitgereikt en vinden de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaats.

Poëzieliefhebbers krijgen het geschenk tijdens de Poëzieweek van hun boekverkoper, bij besteding vanaf €12,50 aan poëziebundels.  

Ilja Leonard Pfeijffer won in 1998 de C. Buddinghprijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man. Zijn roman La Superba werd in mei bekroond met de Libris Literatuurprijs 2014 en werd zowel voor de Gouden Boekenuil als de AKO Literatuurprijs genomineerd.

In 2014 werd het Poëziegeschenk geschreven door K. Schippers, die in 1996 de P.C. Hooftprijs won voor zijn gehele oeuvre en in 2006 de Libris Literatuurprijs ontving voor zijn roman Waar was je nou.  

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaams initiatief waarin de Poëzieclub, Stichting Poetry International, VSB Poëzieprijs, Poëziecentrum, de Turing Gedichtenwedstrijd, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Wintertuin, het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Boek.be en CPNB samenwerken.

Kijk voor meer informatie op www.poezieweek.com  Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Ilja Leonard Pfeijffer schrijft Poëziegeschenk 2015

 

Over

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, ess...