Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Imperfectie is ...

We gingen de drempel van het jaar over met een giveaway van de drie boeken van Brené Brown: De kracht van kwetsbaarheid, De moed van imperfectie en Gelukkig ben ik niet de enige. De winnaar is bekend ...

De gelukkige winnaar van dit Brené Brown-pakket van uitgeverij A.W. Bruna is geworden: Saskia van Oostenrijk! Gefeliciteerd, het pakket zal binnenkort door de uitgeverij naar je toegestuurd worden.

We vroegen in de winactie naar jouw definitie van imperfectie. Daar kwamen tientallen ontzettend leuke reacties op. Helaas kon er maar één winnaar zijn, maar we willen wel alle inzendingen met jullie delen. Hier en daar is er een kleine aanpassing gedaan om de inzendingen te anonimiseren.

Imperfectie is

Gelukkig is niemand perfect. Maar als je duidelijk zichtbaar "imperfect" bent heb je het in het dagelijkse leven extra moeilijk en moet je sterk in je schoenen staan om daar tegenop te boksen. Het gedrag van andere mensen die vreemd reageren op "imperfecte" mensen daar stoor ik me het meest aan.

Imperfectie maakt ons uniek! We onderscheiden ons zelf niet met perfectie, de perfecte mens is saai en vervelend om mee te leven! De imperfectie maakt dat we open en tolerant zijn over en voor elke 'afwijking'.

Ik vind niet dat er imperfectie bestaat. Iedereen heeft mindere kanten, of iets wat ze niet mooi vinden maar je bent wel uniek en ik vind daarom dat iedereen goed is zoals die is, het aantrekkelijkst is iemands karakter!

Wat ik vind van imperfectie? Dat dat voor een perfectionist als ik iets is wat heel moeilijk is om te laten zien. Je kwetsbaar opstellen... En dat vergt moed!

Oh wat wil ik deze boeken graag lezen... ik werk in de zorg en zou de moed van imperfectie sowieso lezen als vorming om wat beter voor mezelf te zorgen... Ik wil alles te goed doen en denk altijd aan de anderen en vergeet mezelf... Imperfectie is voor mij dus een moeilijk gegeven want heb altijd gedacht dat je "perfect" moet zijn.. Niemand is natuurlijk de ideale persoon, gelukkig maar... maar voor mezelf wil ik graag wat minder braaf, goed, zorgend zijn voor iedereen en een evenwicht vinden tussen zorgen en "leven"... Bréne Brown haar boeken lijken me de ideale leidraad om hiermee aan de slag te gaan . na het lezen en toepassen laat ik weten hoe de boeken waren en of ik iets minder perfect ben..

Imperfectie hoort bij het leven en vormt een essentieel onderdeel van je bestaan. Wat is perfect en wanneer is iemand of iets perfect? Ik houd juist van het unieke, het positieve dat imperfectie wordt genoemd ;-)

Imperfectie wordt in het woordenboek omschreven als een gebrek. Ik vind het absoluut geen gebrek, maar een kenmerk van menselijkheid, en uniciteit.

Perfect...

Perfectie bestaat ook in imperfectie. Waarom moet alles perfect zijn zolang het goed is? En een perfect iemand moet verschrikkelijk saai zijn

Dit doet me gelijk denken aan de zin die de stichting gebruikt , waar ik een tijdje als vrijwilliger actief ben geweest. ''You're perfectly Imperfect'' en dat is eigenlijk ook gewoon mijn mening.

Elke gek heeft zijn gebrek

Imperfectie? Want: bestaat dat eigenlijk wel, of is dat een bedenksel in mijn hoofd?

Ondanks mijn leeftijd denk ik nog altijd dat goed niet goed genoeg is. Dat ik vaak te kort schiet. Ook als ik echt mijn best heb gedaan en weet dat ik niet beter kan. Denk te veel na over wat "men" er van vindt...van mij vindt. Ben te veel perfectionistisch en dat geeft heel veel stress. Kost ook veel energie en daardoor blijft weinig tijd om iets leuks te doen. Zou graag wat gemakkelijker leven...ruimte krijgen om mijn gevoel te volgen. Dat zou heel veel rust geven en kansen om te genieten. Hoogtijd om dit te veranderen, want in feite ben ik goed zoals ik ben. Maar dan komt de vraag: hoe doe ik dit ? Wat kan en moet ik veranderen ? Hoop antwoord op mijn vragen te vinden in het boek: De moed van imperfectie. absolute perfectie en imperfectie bestaan niet, omdat het subjectieve begrippen zijn.

Imperfecties bestaan niet. Ze zijn door de commerciële media verzonnen illusies waaraan iedereen dient mee te doen, ongeacht wat diegene er zelf van vindt.

Imperfectie is "my middlename"

Imperfectie is prachtig, mensen die volledig tevreden zijn met hun imperfectie is prachtig. Imperfectie is ontzettend moeilijk omdat iedereen perfect wil zijn en ik ook graag, terwijl ik imperfectie veel mooier vindt. Maar imperfectie is misschien wel het meest lastige om naar te streven.

Soms goed

Imperfectie is menselijk en soms wenselijk. Als alles perfect is kun je nooit iets verbeteren.!! ( ik had al eerder een soortgelijke reactie gegeven maar kon deze niet terugvinden)

Imperfectie is echt niet het slechtste eigenschap van de mens dat er bestaat. Proberen en fouten maken is beter dan spijt hebben van dingen die je niet hebt gedaan.

Imperfectie hoort bij het mens zijn, vind ik. Ik zou het idee dat iedereen perfect is, erg griezelig vinden. De charme van veel mensen schuilt juist in het feit dat ze niet perfect zijn. Zelf ben ik ook niet perfect, gelukkig maar. Ik ben heel benieuwd naar deze boeken en schrijf er met plezier een recensie over.

Ik vind dat imperfecties mensen perfect maken. Niemand is namelijk perfect en elke persoon heeft zo zijn of haar imperfecties. Niemand is er blij mee, maar het is iets heel normaals en het hoort er nu eenmaal bij. Het maakt jou wie je bent.

Ik hou van imperfectie! Mensen die in welke vorm dan ook iets unieks en eigens hebben. Ik hou niet van massa en iedereen hetzelfde. Ik kijk juist naar de schoonheid van het onderscheid, van de imperfectie, de kwaliteit en meerwaarde die dat bied. Gelukkig ben ik zelf ook imperfect

Imperfectie; het zou geen probleem moeten zijn, want juist in imperfectie gebeuren de mooiste dingen. En toch..., ik erger me eraan bij anderen, maar meer nog bij mezelf.

Imperfectie wordt vaak gezien als iets wat je moet voorkomen, maar in imperfectie zie ik schoonheid. Als iets te perfect is, dan lijkt het nep. Als je te lang perfectie om je heen hebt, waardeer je niet langer de kleine flaws. Juist de imperfecties maken een mens tot wie diegene is, hoe onzeker diegene er zelf soms ook van wordt. Imperfectie maakt een verhaal, een boek, tot zijn eigen unieke zijn, waar perfectie enkel het boek dood laat bloeden tot een zielloos werk.

Wat vind ik van imperfectie..? kort maar krachtig.. veel voorkomende M E N S E L I J K E eigenschap

Imperfectie is wat de wereld interessant maakt. Het zijn de rafeltjes, de tekens des levens die altijd en overal ontstaan. Zo wees het vierjarige dochtertje van een vriendin (die ook erg van de perfectie is overigens) mij fijntjes op twee krassen in het glazen blad van de - overigens prachtige - eettafel, en ze keek er bedenkelijk bij. Er gaat een heel leven, een compleet verhaal schuil achter die paar krasjes. En nog één achter de wijze waarop die kleine dat vertelde en toonde. Geweldig toch? Blijf twijfelen, blijf wikken en wegen. Dat is mooi, dat kleurt het leven.

Imperfectie wordt dikwijls als negatief ervaren maar is voor mij eigenlijk de schoonheid van hoe het leven is...

Ik hou van imperfectie, een perfect gezicht met een littekentje, een prachtige vaas met een klein scherfje eruit...... Niets of niemand is perfect daarom houd ik van imperfectie.

Alhoewel ik soms de neiging heb om naar perfectie te streven ben ik blij dat alles en iedereen eigenlijk imperfect is. Want wat zou het verschrikkelijk saai zijn als alles perfect verliep en iedereen perfect was.

Ik ben gek op imperfectie, eigenlijk streef ik er zelfs naar, want ik hou juist helemaal niet van perfectie! Als dingen net niet perfect zijn, komen ze beter tot hun recht en zijn ze echter. Perfectie stoort en is vaak kil.

Imperfectie is de perfecte remedie tegen een saaie wereld! Iedereen zou gelukkig moeten zijn met zichzelf, ook al ben je niet helemaal perfect. Je kunt er toch niets aan doen.

Perfectie is te vinden in imperfectie, imperfectie is te vinden in perfectie. Daarmee is alles zowel perfect als imperfect. Perfectie bevindt zich immers in the eyes of the beholder.

Wat ik vind van imperfectie? Eigenlijk, om eerlijk te zijn, vind ik imperfectie vreselijk. Het liefst zie je toch alles perfect, zoals het hoort, zoals het mooi en vredig is, netjes en opgeruimd, volgens het boekje? Je eigen uiterlijk, je relatie, de gerechten die je uit je keuken tovert, je perfect opgevoede kinderen, de relatie met je broers, zussen en ouders, je sociale leven. Dat iedereen je aardig vindt en niet onbelangrijk: je perfecte successen in je zakelijke en financiële leven. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik juist streef naar imperfectie. Nee, dat is niet zo. Ik streef eerder naar perfectie. Maar ik besef mij maar al te goed dat dit niet bestaat. En wanneer het bestaat, dat dit je leven misschien niet verrijkt maar juist minder charme geeft. Ik denk dat ik om die reden veel van de boeken van Brené Brown kan leren. Ik heb al veel over deze auteur gelezen en gehoord, maar zelf nog niets gelezen en nog geen mening gevormd.Over de auteur

Hebban Mens

72 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Imperfectie is ...

 

Gerelateerd

Over

Brené Brown

Brené Brown

Brené Brown is onderzoeker aan de Universiteit van Houston. De laatste t...