Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

In het nieuws... woensdag 25 februari

In het nieuws is de nieuwe dagelijkse rubriek op Hebban. Wat speelt er in het nieuws? Hebban zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

DAF is een begrip onder de Nederlandse automerken. Vandaag rolde voor de miljoenste keer een DAF-vrachtwagen in thuishonk Eindhoven van de lopende band. De eer om de vrachtwagen te onthullen, viel te beurt aan niemand minder dan  premier Rutte.

DAF, Van Doorne's AanhangwagenFabriek, stamt uit 1928 toen de gebroeders Hub en Wim van Doorne een machinefabriek opende. Het zou tot 1949 duren voordat DAF begon met het maken van vrachtwagens. Pas later waagden ze zich ook aan het maken van personenauto's.

Lees...
De dikke DAF-familie - Hans Stoovelaar
Op 20 december 1951 ontving DAF een grote regeringsorder van 175 miljoen gulden voor de levering van 3600 stuks artillerietrekkers en 2793 wapendragers aan de Koninklijke Landmacht.
Behalve de artillerietrekker YA 328 (door de militairen liefkozend `De Dikke DAF` genoemd) en de wapendrager `Wep` YA 126, leverde DAF ook een 4x4 truck, de YA 314. Een opdracht voor een ook door DAF ontworpen jeep YA 054 kreeg DAF echter niet.
In dit boek het verhaal van deze vier militaire voertuigen. Naast foto's van prototypen, productievoertuigen en civiele toepassingen zijn er ook veel foto's uit de militaire dienst opgenomen. Totaal bevat het boek bijna 300 illustraties, waarvan een deel in kleur.Over de auteur

Victoria Farkas

148 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: In het nieuws... woensdag 25 februari

 

Gerelateerd