Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Inschrijven voor het Hebban Boekbloggers Overzicht 2018

door Hebban Crew 24 reacties
Op 28 januari 2017 publiceerden we de eerste editie van het Hebban Boekbloggers Overzicht, gevolgd door een update in maart. Meer dan 175 boekenblogs werden er bezocht en beoordeeld door de redactie van Hebban. Vandaag is de inschrijving geopend voor de 2018-editie van deze populaire special.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Veelgestelde vragen

Moet ik me opnieuw aanmelden als ik in de editie van 2017 ben meegenomen? 

Ja, als je wilt dat we je boekenblog opnieuw bekijken en beoordelen voor de nieuwe editie moet je je opnieuw aanmelden. 

Mijn blog werd vorig jaar getipt, moet ik nu iets doen?

De boekenblogs die door de Hebban-redactie werden getipt worden opnieuw bekeken en beoordeeld. Als je belangrijke wijzigingen hebt doorgevoerd op je blog is het raadzaam dit te laten weten via het inschrijfformulier. 

Ik wil helemaal niet beoordeeld worden! 

Gebruik het inschrijfformulier en kies bij 'Reden van inschrijving' voor de optie 'Dit boekenblog hoeft niet bekeken en/of beoordeeld te worden door Hebban'. Omdat we een compleet beeld willen schetsen van het Nederlandstalige boekenbloglandschap zullen we het blog wel noemen, maar verder niet voorzien van commentaar. 

Ik beheer (alleen) een Facebook groep over boeken  

Ook dan kun je je inschrijven. Deze optie kun je in het formulier aangeven.

  

Klik hier voor het aanmeldformulier

 

Deze 15 blogs werden in 2017 door Hebban getipt

Hier vind je het complete overzicht!

A Fantastical Librarian

Dit Engelstalige boekenblog van de Nederlandse informatiespecialist Mieneke van der Salmontving in 2014 een nominatie voor de World Fantasy Award. En terecht, wie bijzondere leestips wil in de genres fantasy en sciencefiction doet er goed aan dit blog mee te nemen in een wekelijks leesrondje. A Fantastical Librarian plaatst met name recensies, maar er komt ook zo nu en dan een interview, artikel of gastblog langs.

Adorable Books

Vier jonge twintigers werken samen aan dit uitgebreide en gezellige blog. Met bijna dagelijkse blogposts over boeken en films vermaken DaniqueDaniqueYara en Tedjehun bezoekers. Het blog lijkt het af en toe wat zwaar te hebben met laden, maar dat is wellicht door de visuele pracht en praal en de diverse invoegtoepassingen van andere social media, zoals instagram. De topelementen van dit blog zijn de gevarieerde content en het enorme enthousiasme dat van het blog spat.

Bevlogen letteren

Bevlogen letteren is een blog van afgestudeerd literatuurwetenschapper en Hebbanrecensent Anna Husson. Husson recenseert, bespreekt, brengt nieuws en beschouwt in haar blog. Geen luchtige teksten, wel bijzonder interessant, prettig geschreven en tot nadenkend stemmend.

Boekielezen

Boekielezen, het blog over jeugdliteratuur van jeugdbibliothecaresse en drs. Nederlandse Taal- en Letterkunde Deborah wordt gearchiveerd door de Koninklijke Bibliotheek. Als dat niet een compliment is voor je blog. Debora recenseert jeugdboeken in alle leeftijden, van prentenboek tot Young Adult. Met name haar thematische lijst van prentenboeken is een ontzettende zoekhulp voor ouders, leerkrachten en boekverkopers.

Boekiewoogie

Zeventien recensenten vullen het vrolijke en mooi vormgegeven blog Boekiewoogie. Zij stappen af van de traditionele recensies: visuele recensies maken in een oogopslag duidelijk ‘of een boek bij je past of niet.’ Daarmee wil de site zich onderscheiden ‘van de saaie epistels van de traditionele recensenten’. Daar valt natuurlijk over te twisten, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de besprekingen origineel en de website overzichtelijk, modern en flitsend is.



Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Inschrijven voor het Hebban Boekbloggers Overzicht 2018

 

Gesponsorde boeken