Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Eva Burgers: 'Vlak voor me werd er een meisje in een auto gesleurd'

door Eva Krap 1 reactie
Crimezone selecteerde 16 YA- en jeugdthrillers van Nederlandse en Vlaamse auteurs voor de stemlijst van de derde editie van de Beste YA-thriller van het Jaar-verkiezing. Inmiddels zijn de verkiezingen vannacht om 0:00 uur gestart en eindigen deze op 5 oktober om 23:59 uur.

Wie weet twijfel je nog op wie te stemmen of ben je benieuwd wie de auteurs precies zijn. Dat komt goed uit, de komende dagen stellen wij de genomineerde auteurs aan je voor. Vandaag is het de beurt aan Eva Burgers, genomineerd met haar boek ‘Stille getuige’.

Hoe zou jij jezelf omschrijven als je een vriend(in) van jezelf was?
Lief, gezellig en optimistisch.

Wat heeft jou doen besluiten om te gaan schrijven?
Ik begon op m'n veertiende met schrijven. Dat heb ik eigenlijk altijd gedaan, vooral in de journalistiek. Vijf jaar geleden begon ik met het schrijven van boeken. Het leek me een uitdaging om een boek te schrijven en dat vind ik nog steeds!

Je bent genomineerd voor de Beste YA-thriller 2014 van Crimezone. Nagelbijten voor de uitslag of sowieso al een eer?
Sowieso al een eer!!!

Vertel eens. Waar gaat Stille getuige in het kort over en waarom koos je dit onderwerp?
Na een schoolfeest is Nikki getuige van de ontvoering van de populaire Diane. Als een paar dagen later blijkt dat ze vermoord is, komt Nikki in een verschrikkelijke nachtmerrie terecht. En als ze erachter komt dat het busje waar Diane in werd getrokken van Martin is, de nieuwe vlam van haar beste vriendin, weet ze niet meer wat ze moet doen. Zal ze vertellen wat ze weet? Zullen ze haar geloven? En wie kan ze nog vertrouwen? Ik heb een soortgelijk iets meegemaakt op vakantie in Spanje. Vlak voor me werd er een meisje in een auto gesleurd. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wat er met haar is gebeurd....!

Wat voor reacties heb jij op Stille getuige gehad?
Dat de lezers het een super spannend boek vinden en zeer realistisch. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat ik zelf rechercheur ben geweest.

Waar haalde je de inspiratie voor Stille getuige vandaan? Uit mijn eigen leven. Waarom koos je ervoor om voor de doelgroep YA te schrijven?
Daar koos ik niet specifiek voor. Het verhaal was wel het meest geschikt voor die doelgroep. In het voorjaar 2015 verschijnen er twee boeken voor volwassenen van mij. Ik schrijf voor beide doelgroepen graag!

Een gemene vraag, waarmee ik terugkom op je nominatie. Waarom vind jij dat men op jou moet stemmen?
Stille getuige geeft de lezer naast een spannend boek ook een kijkje in de keuken van de recherche!

Op wie zou jij stemmen als je niet genomineerd was?
Natasza Tardio!

Wat kunnen we in de toekomst van jou verwachten?
Thrillers/misdaadromans voor YA en volwassenen!

Zie ook het BoekNaarRap filmpje over deze spannende jeugdthriller, dat eerder op de Hebban Young Adult Portal verscheen: Stille GetuigeOver de auteur

Eva Krap

174 volgers
37 boeken
5 favoriet


Reacties op: Eva Burgers: 'Vlak voor me werd er een meisje in een auto gesleurd'

 

Gerelateerd

Over

Eva Burgers

Eva Burgers

Eva Burgers (1969) is een Nederlandse schrijfster. Ze was werkzaam als recherche...

Gesponsorde boeken