Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Interview met Claudia van HOW ABOUT A BOOK

De hele maand november is de boekenblog HOW ABOUT A BOOK van Claudia blog van de maand op Hebban | Bloggers. Om onze aller eerste boekenblog van de maand eens goed in het zonnetje te zetten interviewde ik Claudia over haar passie voor boeken én natuurlijk bloggen.

Hoe lang bestaat je blog al en wat heeft je doen besluiten om te gaan bloggen?
Ik ben mijn blog ruim vier jaar geleden begonnen. Volgend jaar dus vijf jaar - een gek idee! Ik liep stage bij een uitgeverij en had veel contact met de pers. Op dat moment werden de beautyblogs ook steeds groter. Ik vond het dus tijd dat er ook een boekenblog in Nederland kwam. 

Wat vind je het leukst aan bloggen?
Ik heb eerlijk gezegd een haat-liefde relatie met bloggen. Ik heb er eerlijk gezegd te weinig tijd voor. Maar wat ik het allerleukste vind is dat ik mijn creativiteit kwijt kan in mijn artikelen en de (positieve) reacties van bezoekers. Ik vind het nog altijd speciaal dat er mensen langskomen...

Welke drie artikelen op je site zou iedereen eens moeten bekijken? 
Dat vind ik echt heel moeilijk. Ik weet dat de boekenkast-artikelen goed bekeken worden en recensies van Niccolo Ammaniti en de Belevenissen van een muurbloem. Maar wat ik zou adviseren? Dat vind ik heel moeilijk. 

Op welke manier onderscheidt jouw blog zich van de vele andere boekenblogs? 
Veel boekenblogs schrijven recensies. Ik doe dat juist heel weinig. Ik vind alles om boeken heen gewoon tof: boekenkasten, boekcovers, boekenwinkels. Ik wil meer dan alleen weten wat iemand van een boek vindt, dus probeer ik het gehele plaatje te presenteren. Lezen is namelijk een feestje en dat wil ik ook overbrengen op mijn blog.

Welk advies wil je delen met beginnende boekbloggers? 
Doe het omdat je het leuk vindt? Ik vind het echt heel leuk en ondanks dat vind ik het moeilijk om met regelmaat iets online te zetten - laat staan als je het eigenlijk helemaal niet leuk vind! En: lees boeken die jij leuk vindt. Ik heb regelmatig een boek in mijn hand en dat is dan ontzettend zware literatuur. Leuk dat ik dat dan tegen iedereen kan vertellen dat ik dat lees, maar zoals ik al eerder zei: lezen is een feestje en dat moet het ook zijn! Er niks mis mee om Harry Potter als lievelingsboek te hebben... 

Wat is op dit moment je favoriete boek en waarom? 
Ja, goede vraag. Iedereen kan schilderen van Emma Curvers. Omdat het heel dichtbij staat, omdat ik er veel van heb geleerd en omdat ik Emma gewoon heel tof vind.

Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt als blogger? 
Dat is heel simpel: ik word er gelukkig van. Dat is het belangrijkste wat er is. En waar ik dan gelukkig van word? Dat ik regelmatig hoor dat mijn blog tof is. Een bevestiging dat ik het goed doe.

Waar zie je je blog over vijf jaar?
Ik hoop dat mijn blog dan nog bestaat. Ik heb al vaker op het punt gestaan om ermee te stoppen (haat-liefde relatie). Maar dat zou zo zonde zijn. Ik weet niet waar ik over vijf jaar ben. Maar ik zou het wel leuk vinden om succesvol te worden. Niet per se fulltime bloggen. Eerder een aanvulling op mijn werkzaamheden in de boekenwereld.

Ik wil Claudia nogmaals heel hartelijk bedanken voor haar openhartige antwoorden op de vragen. Neem zeker een kijkje op haar boekenblog: HOW ABOUT A BOOK

Wil jij zelf ook kans maken om boekenblog van de maand te worden op Hebban | Bloggers? Meld je blog dan nu aan middels het inschrijvingsformulier


Over de auteur



Reacties op: Interview met Claudia van HOW ABOUT A BOOK

 

Gesponsorde boeken