Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Interview met Susan Smit over Valentijnsdag

Susan Smit is een veelzijdige auteur, haar werk bestaat uit literaire romans, boeken over spiritualiteit en verhalen en bespiegelingen over de Liefde. Onlangs verscheen het autobiografische `En dan de liefde. Lotgevallen van een romantica`. Deze week kon je op Hebban al een paar fragmenten lezen uit dit opvallend mooi vormgegeven boek.
Natascha van der Stelt vroeg Susan Smit honderduit over Valentijnsdag.


Wat is het meest romantische Valentijnsdagcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Weet je dat ik het leuker vind om zomaar door mijn geliefde verrast te worden dan per se op Valentijnsdag? Daar zit iets dwingends achter. Laatst toen mijn vriend Peter op zakenreis ging, had hij overal in huis van die gele post-its gehangen met lieve en grappige teksten. Op mijn hoofdkussen, op de spiegel, in de koelkast, op mijn computer. Twee dagen later vond ik ze nog op de gekste plekken en elke keer verscheen er een grote glimlach op mijn gezicht.

Heb je weleens een Valentijnskaart gekregen waarvan je nu nog steeds niet weet wie de geheime aanbidder is?
Er zat een paar jaar geleden met een touwtje een roos aan het stuur van mijn fiets geknoopt. Geen idee wie dat zou moeten hebben gedaan, maar die persoon wist kennelijk wel dat die fiets van mij was.  De dagen erna bekeek ik elke buurman aandachtig, maar ik heb nooit enig teken kunnen ontdekken wie de gever is geweest.

Wie is jouw Valentijn?
Mijn vriend Peter, met wie ik nu bijna zes jaar samen ben en met wie ik twee kindjes heb gekregen: Linde (3) en Goof (1). Ik heb nooit eerder bij iemand die mooie mix van rust en vlinders gevoeld. Nog steeds kan ik, als hij binnen komt, denken: 'Wat een mooie man ben je toch!' Er zijn dagen dat we nogal langs elkaar heen leven, zoals dat gaat met werk en kleine kinderen, maar we hebben het geluk dat de passie en de interesse voor elkaar altijd vlak onder de oppervlakte te vinden is.

Heb je zelf wel eens een Valentijnskaart gestuurd naar iemand op wie je stiekem verliefd was? En? Wat gebeurde er daarna?
Ik weet niet of dat op Valentijnsdag was, maar ik kan me herinneren dat ik op de lagere school een briefje in de hand van een jongen heb gepropt met een liefdesverklaring. Vanaf die dag meed die arme jongen mijn blik, haha!

Wat hoop je zaterdag te krijgen als Valentijnscadeau? Romantisch gedicht, rozen of bonbons?
Ik heb jaren gezinspeeld op het krijgen van een liefdesgedicht en een tijdje geleden kreeg ik er tot mijn grote blijdschap eentje van Peter. Niet op Valentijnsdag, maar ik vrees wel dat ik er de komende jaren op moet gaan teren. En dat doe ik graag, want het mooie van woorden is dat je ze altijd kunt herlezen. Dat doe ik trouwens ook met onze gepeperde, maar ergens ook heel lieve Sinterklaasgedichten voor elkaar. En luister, chocolade is altijd een goed idee. Vooral mijn lievelings: Lovechock van rauwe chocolade.Over de auteur

Natascha van der Stelt

479 volgers
787 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Interview met Susan Smit over Valentijnsdag

 

Gerelateerd

Over

Susan Smit

Susan Smit

Susan Smit (1974) groeide op in Noordwijk en werkte tien jaar lang als model in ...