Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Invulboekjes

Onlangs vertelde ik jullie wat meer over het notitieboekje dat ik bijhoud om aantekeningen in te maken over de boeken die ik lees. Je kunt natuurlijk om het even welk boek gebruiken voor het opslaan van memorabele momenten, maar vandaag wil ik met jullie enkele geweldige invul-boekjes delen die het nog leuker maken om een notitieboekje bij te houden.

Ik kom ze geregeld tegen op Instagram en Weheartit; boekjes met voorbedrukte bladzijden waarin je je leesbelevenissen kunt vastleggen. Nu mogen jullie best weten dat ik een lichte obsessie heb met mooie schrijfwaren - en ik kan dan ook geen weerstand bieden aan schitterend vormgegeven notitieboekjes waarin je memorabele quotes of momenten in je favoriete boeken kunt bewaren. 

Voor mij begon het met een Passion Journal van Moleskine - de Book editie uiteraard. Moleskine is natuurlijk een erg grote naam op het gebied van schrijfboekjes en ze zijn dan ook van heel erg goede kwaliteit. Ze hebben een harde kaft met een leder-look en een reliëf dat past bij het thema van het boekje. Dit boekje valt vooral op door de mogelijkheid om je recensies op alfabetische volgorde bij te houden. Jammer genoeg is dit ook meteen een van de grootste nadelen van het boekje. Ik weet niet wat jullie, maar ik lees maar sporadisch boeken waarvan de titel begint met een letter 'X' terwijl ik de bladzijden achter het tabblad met de letter 'S' al heel snel vol had. En daar zit je dan met je notitieboekje - zonder enige andere plaats voor je aantekeningen van Shock van Mel Wallis de Vries.
Een tweede nadeel voor mij was het ontbreken van lijntjes. Mij vragen om recht te schrijven op een vel zonder lijntjes is als iemand vragen om een kaars aan te blazen. Dat gaat me niet goed af. Verder bevat het wel veel leuke extra's zoals bijvoorbeeld stickers met emoticons die je kunt plakken waar je wilt, en de mogelijkheid om enkele tabbladen zelf een onderwerp toe te kennen. 

Een tweede mogelijkheid om je boeken in bij te houden is in het boekje The Book Lover's Journal van Rene J. Smith. Ook dit boekje is voorzien van handige lijntjes om je schrijfsels onder controle te houden én het boekje is gebonden met metalen ringetjes waardoor je het boekje gemakkelijk open kunt leggen. Het grootste nadeel is dat je voor elk boek meteen twee kantjes vol moet schrijven. Ik begrijp het als je daar niets in ziet.

Optie nummer drie is Book Notes. Niet zozeer een boekje om je recensies in te bewaren, maar voornamelijk lijstjes zoals; je top tien favoriete personages e.d. Het boek is een paperback en ik moet toegeven dat dat een van de redenen is waarom ik dit boek minder interessant vind. Ik ben namelijk behoorlijk oppervlakkig wat mooie notitieboekjes betreft, en mijn voorkeur gaat dan ook uit naar een mooie hardcover. 

Het laatste boek dat ik met jullie wil delen is het boek Bibliofile. Dit boek heeft veruit de vrolijkste vormgeving. Dit boek geeft de gebruiker de kans om de meest basic dingen te documenteren over het boek zoals de dag waarop je begon met lezen en de dag waarop je het boek uit had, maar er is ook ruimte voor je eigen notities. Om je alvast te inspireren stelt het boek je een vraag over elk boek dat je leest zoals: Inspired me to learn about these subjects (inspireerde me om meer te leren over de volgende onderwerpen) Heel handig wanneer je niet goed weet waarover je moet schrijven. Dit boek is mijn favoriet en wel om de volgende reden: behalve plaats voor het uitwerken van uitgebreide notities over de boeken die je leest is er ook ruimte vrijgehouden voor het bijhouden van andere boeken - boeken waarvan je wel de titel wilt noteren en de datum waarop je het boek hebt gelezen. Voor de grootste boekenwurmen is dat een belangrijk voordeel. Nog niet overtuigd? Het boek bevat ook nog leuke spelletjes, puzzels en lijstjes. 

Ken jij deze boekjes al? Zou jij ooit zo'n boekenbijhoudboekje aanschaffen? 


Over de auteurReacties op: Invulboekjes

 

Gesponsorde boeken