Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Is hij wel echt dood?

Jouw man is verongelukt. Maar misschien was hij wel niet de man die je zo goed dacht te kennen. Dat is in het kort het thema in 'Denk aan mij', de tweede Nicci French-achtige thriller van journaliste en schrijfster Sabine Durrant.

Het is Valentijnsdag, precies een jaar na het auto-ongeluk van mijn man, en ik sta langs een snelweg midden in Cornwall, 300 kilometer van huis. Deze tocht wordt de afsluiting of een nieuw begin, ik weet nog niet precies welke van de twee. Het is tijd om mijn leven weer op te pakken. Dat is wat iedereen de hele tijd tegen me zegt. Ik probeer ze te geloven.
Een jaar nadat haar echtgenoot bij een verkeersongeluk om het leven komt, gaat Lizzie naar de plek van het fatale ongeval. Terwijl ze naar de plaats toe reist, gaan haar gedachten terug naar hun leven samen. Ze vraagt zich af of ze sinds Zachs overlijden is veranderd. Ze vraagt zich af of ze zich ooit weer gelukkig zal voelen. 

Eindelijk bereikt ze de plek des onheils. Of is het de plaats delict? Want aan een boom hangt een boeketje met lelies. Het kaartje bij de bloemen is gericht aan haar echtgenoot. Iemand is haar voor geweest. 

Lizzie hield van Zach. Ze hield echt van Zach. Maar nu dringt het besef tot haar door dat ze hem niet echt kende. Ze wist ook niet tot wat hij in staat was.

In Denk aan mij creëert Sabine Durrant een Nicci French-achtige setting. De lezer leert echtgenoot Zach kennen uit fragmenten in een dagboek dat hij bijhield.

Durrant is een Britse journaliste en schrijfster. In 2013 verscheen haar eerste psychologische thriller, Under your Skin. Daarvoor publiceerde ze de romans Having It en Eating it en The Great Indoors. Ook verschenen twee romans voor tienermeisjes: Cross Your Heart, Connie Pickles en Ooh La La! Connie Pickles. Ze is oud-verslaggeefster van The Guardian en een voormalige literair journalist bij de Sunday Times. Haar artikelen zijn in een groot aantal dagbladen en tijdschriften geplaatst. Ze woont in Londen met haar partner en drie kinderen.    


Over de auteur

Hebban Crew

2111 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Is hij wel echt dood?

 

Gerelateerd

Over

Sabine Durrant

Sabine Durrant

Sabine Durrant is een Britse schrijfster en journaliste. Ze woont en werkt in Lo...

Gesponsorde boeken