Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Isa Hoes over haar verleden in KRO De Wandeling

Gisteren werd de Maand van de Spiritualiteit geopend, een initiatief van KRO en Dagblad Trouw, georganiseerd door Stichting CPNB. Speciaal voor deze maand schreef actrice en schrijfster Isa Hoes het essay 'Kompas', dat vanaf heden voor €2,50 bij boekhandels verkrijgbaar is.

In dit essay beschrijft Hoes hoe haar lichaam door de jaren heen haar kompas werd, waarvan ze eerder niet goed wist hoe het werkte. Daarbij vormen onderwerpen als haar jeugd, relatie, carrière als actrice en de gevolgen die deze aspecten op haar lichaam hadden en hebben, de leidraad. Over het leven met haar echtgenoot Antonie Kamerling, die in 2010 een einde aan zijn leven maakte, schreef Hoes eerder het boek Toen ik je zag, waarvan ruim 200.000 exemplaren werden verkocht.

In KRO De Wandeling gaat Arie Boomsma, die vorig jaar voor de Maand van de Spiritualiteit het essay Troost schreef, met Isa Hoes in gesprek over Kompas. Tijdens een wandeling in het voor Hoes zo betekenisvolle Vondelpark praten Boomsa en Hoes over haar jeugd, haar relatie met Antonie Kamerling, haar onzekerheden over haar lichaam en hoe het is om in moeilijke tijden in de schijnwerpers te leven.

KRO De Wandeling is op maandag 12 januari om 19.20 uur te zien op NPO 2.

Foto: KROOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Isa Hoes over haar verleden in KRO De Wandeling

 

Gerelateerd

Over

Isa Hoes

Isa Hoes

Isa Hoes is actrice en schrijfster. Ze volgde de Toneelacademie van Maastricht e...

Gesponsorde boeken