Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Isabel Allende hoogste binnenkomer in Bestseller 60

Met haar roman 'De Japanse minnaar' is Isabel Allende deze week de hoogste nieuwe binnenkomer in de Bestseller 60. Volgens haar uitgeverij schreef Allende hiermee een verhaal over buitenstaanders in een grote boze wereld voor wie het uiteindelijk goed lijkt af te lopen.

In november 2014 ontving Isabel Allende (1942) de Presidential Medal of Freedom uit handen van Barack Obama, die haar bij deze gelegenheid vroeg: ''Blijf schrijven om het verleden vast te leggen. Blijf schrijven over wat niet vergeten mag worden.''

Een eigenlijk overbodige aansporing voor Allende. Zij heeft inmiddels twintig boeken op haar naam staan, waaronder klassiekers als Het Huis met de Geesten, Paula, Het oneindige plan en Liefde en schaduw. Ze houdt ervan nieuwe wegen in te slaan. Na haar erotische kookboek Afrodite, het autobiografische Herinnering aan mijn Chili, avonturenromans voor young adults en de thriller Ripper, komt Allende nu met een roman die geworteld is in het drama van de Tweede Wereldoorlog in Europa en Japan, en die zich geheel afspeelt in Noord-Amerika. 'Een familiesaga in de beste Zuid-Amerikaanse traditie', aldus weekblad Elsevier. ''Het heeft iets magisch en de dwalende geesten om de gaten in het verhaal te dichten, ontbreken niet.''

Alma is tien jaar oud als ze in 1939 door haar ouders naar familie in de Verenigde Staten wordt gestuurd om aan de nazi's te ontkomen. Het verdriet om haar in Polen achtergebleven vader en moeder, die de naziterreur niet zullen overleven, wordt slechts verzacht door de vriendschap met haar achterneef Nathaniel en met haar vriendje Ishimei, de zoon van een Amerikaans-Japans echtpaar.

De vijandschap waarmee de Amerikaanse samenleving hen bejegent tijdens en na de Tweede Wereldoorlog - Alma is een vluchteling, Nathaniel Jood en Ishimei Japanner - brengt hen bij elkaar. Ishimei wordt Alma's grote liefde, maar zij trouwt met Nathaniel. Toch blijven hun levens met elkaar verbonden, want zij delen een afschuwelijk geheim. 


Jaren later wordt dit verhaal ontrafeld door Alma's kleinzoon Seth, die Alma regelmatig komt opzoeken in het bejaardentehuis. Daar leert hij de verzorgster Irina kennen, een jonge vrouw met een problematisch verleden. Tussen Seth en Irina ontstaat voorzichtig iets moois, maar ook Irina moet zich eerst bevrijden van wat zij jarenlang probeerde weg te stoppen.

Verder nieuw in de Bestseller 60 is de roman Vier plus één van Jojo Moyes. De auteur van het succesvolle Voor jou  schrijft in haar nieuwe boek over de alleenstaande moeder Jess. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet. 

Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.

De Britse Jojo Moyes was werkzaam als journalist toen ze in 2002 haar eerste roman publiceerde. Sindsdien zijn er een dozijn boeken van haar hand verschenen. Zij is een van de weinige auteurs die de Romantic Novel of the Year Award twee keer heeft gewonnen. 

Hoge noteringen in de Bestseller 60 zijn er nog steeds voor Adriaan van Dis (Ik kom terug), Griet op de Beeck (Kom hier dat ik u kus), Zia Haider Rahman (In het licht van wat wij weten), P.F. Thomése (De onderwaterzwemmer), Leon de Winter (Geronimo) en Graeme Simsion (Het Rosie Project). 

Klik hier voor de volledige Bestseller 60. Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Isabel Allende hoogste binnenkomer in Bestseller 60

 

Gerelateerd

Over

Isabel Allende

Isabel Allende

Isabel Allende (1942) is een Chileense schrijfster. Als diplomatendochter r...

Gesponsorde boeken