Hebban vandaag

Nieuws /

Isabel Allende te gast bij Borderkitchen

Op 18 oktober is de Latijns-Amerikaanse auteur Isabel Allende in Nederland om te vertellen over haar nieuwste roman 'De Japanse minnaar'. Ook zal ze geïnterviewd worden door auteur Niña Weijers en leest Lindertje Mans uit het boek voor.

Het volledig Engelstalige evenement vindt plaats op zondag 18 oktober om 20.00 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Een kaartje is inclusief goodiebag met gesigneerd exemplaar van Portret in sepia.

Over de auteur
Allende brak door met haar roman Het huis met de geesten en heeft inmiddels 21 boeken op haar naam staan, waarvan wereldwijd meer dan 65 miljoen exemplaren van zijn verkocht. In 2014 ontving ze uit handen van Barack Obama een Presidential Medal of Freedom: de hoogste burgeronderscheiding van Amerika. Geboren en getogen in Chili, gevlucht in 1973 na een staatsgreep waarbij haar oom, president Salvador Allende, werd gedood. In 1994 schreef ze een indringende roman over en voor haar dochter Paula, die in 1992 op tragische wijze overleed.
 
Over het boek
Alma is tien jaar oud als ze in 1939 door haar ouders naar familie in de Verenigde Staten wordt gestuurd om aan de nazi’s te ontkomen. Het verdriet om haar in Polen achtergebleven vader en moeder wordt enkel verzacht door de vriendschap met haar achterneef Nathaniel en met Ishimei, de zoon van een Amerikaans-Japans echtpaar. De vijandschap waarmee de Amerikaanse samenleving hen bejegent tijdens en na de Tweede Wereldoorlog – Alma is een vluchteling, Nathaniel Jood en Ishimei Japanner – houdt hen bij elkaar. Ishimei wordt Alma’s grote liefde, maar zij trouwt met Nathaniel. Toch blijven hun levens met elkaar verbonden, want zij delen een afschuwelijk geheim.

Hebbanrecensent Mirjam Burger over De Japanse minnaar: 'De roman gaat behalve over ouderdom in grote mate over identiteit, maatschappelijke (in-)tolerantie, trouw en onvoorwaardelijkheid. De karakters van de hoofdpersonen zijn stuk voor stuk zorgvuldig uitgewerkt, met als grote gemene deler dat ze allemaal op een bepaalde manier een outsider in de maatschappij zijn. Allende blijft een fantastisch storyteller; er is dan ook maar weinig voorstellingsvermogen nodig.'

Op 3 september is T.C. Boyle te gast bij Border Kitchen. Je kunt nog tot morgen meedoen aan een giveaway voor een toegangskaartje en het boek Wie storm zaait.
(Bron: Borderkitchen, foto: © Lori Barra)


Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Isabel Allende te gast bij Borderkitchen

 

Gerelateerd

Over

Isabel Allende

Isabel Allende

Isabel Allende (1942) is een Chileense schrijfster. Als diplomatendochter r...

Gesponsorde boeken