Hebban vandaag

Nieuws /

It is time to say goodbye…

door Aimee 52 reacties
Het was me een jaartje wel. Het woord corona is zo vaak gevallen dat onze oren er schraal van zijn. Iedereen heeft dingen in moeten leveren, sommige mensen wat meer dan anderen. Helaas eindigt voor mij m’n Hebbanavontuur, iets meer dan een jaar nadat het begon. Maar niet zonder afscheid te nemen.


Eind oktober 2019 begon ik bij Hebban. Toen wist nog niemand wat 2020 ons zou brengen, als je me toen verteld had dat ik het grootste gedeelte van m’n tijd thuis had moeten werken, had ik vast heel hard gelachen. Maar toch was dit de situatie, sinds maart zitten we allemaal thuis. En dat maakt dit afscheid nog een beetje raarder.

Toch vind ik dat we het dit jaar goed voor elkaar gekregen hebben met dit team. Ik weet nog heel goed dat ik na een aantal weken zei 'Pfoe, ik ben echt 100 dingen tegelijk aan het doen' en dat Lindy toen antwoordde: 'Dat betekent dat je nu écht bent ingewerkt'. Het was op momenten druk en veel, met allerlei klussen tussendoor, maar dit is een team waarbij er als er iets moet gebeuren eerder twee handen omhooggaan dan nul. Als bezoeker van Hebban heb je het misschien niet altijd door, maar er wordt wat werk verzet achter de schermen.

Ik ga deze plek enorm missen. Een plek waar ik schaamteloos wijngrappen kon maken en waar het altijd tijd is voor koffie (of patat). Waar de neuzen vrijwel altijd dezelfde kant op stonden, waar we hetzelfde dachten over belangrijke onderwerpen als gender, racisme, feminisme, klimaat (en je dus af en toe goede vegatips krijgt!). Waar altijd ruimte was voor nieuwe ideeën en om dingen uit te proberen, en dat maakte elke dag en elk artikel weer anders. En natuurlijk het allerleukste: dag in, dag uit met boeken bezig zijn.

En dan richt ik me uiteraard nog even tot de community, want wat is het heerlijk om te zien dat jullie er elke dag zijn. Hoe mensen elkaar helpen en inspireren. En dat jullie elke keer enthousiast zijn over ons werk, maar zelf ook blogs, leesclubs en andere leesprojecten starten. Zonder jullie was het hier maar een saaie boel geweest!

Wat ik nu ga doen staat eigenlijk nog helemaal open. Dat is best wel spannend, maar ik geloof er wel in dat er vanzelf iets op mijn pad komt. Uiteraard blijf ik lezen, daar hoeven jullie je geen zorgen om te maken :-)

Sander, Debbie, Lindy, Martijn, Anouk, bedankt voor het leuke en leerzame jaar, en de fijne samenwerking. Wie weet komen we elkaar in de toekomst nog eens tegen in het boekenvak. Maar voor nu zeg ik: goodbye.

AimeeOver de auteur

Aimee

90 volgers
603 boeken
1 favoriet


Reacties op: It is time to say goodbye…