Hebban vandaag

Nieuws /

J. Kessels: The novel wordt J. Kessels: The movie

Op woensdag 23 september wordt de 35e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht geopend met de boekverfilming van P.F. Thoméses ‘J.Kessels’.J. Kessels: The novel vertelt het wervelende verhaal van een roadtrip van de schrijver P.F. Thomése met zijn beste vriend J. Kessels. In de oude Amerikaanse Kamikaze roestbak van Kessels rijdt het duo van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, om daar een overspelige frikadellenhandelaar op te sporen. Maar in de achterbak van de Toyota ontdekken ze een afgrijselijke verrassing. De vrienden raken steeds verder verstrikt in een web van intriges.

J. Kessels is een film van Erik de Bruyn, die eerder onder meer Wilde Mossels (2000), Nadine (2007) en De president (2011) regisseerde. De rol van P.F. Thomése wordt vertolkt door Fedja van Huêt en J. Kessels, waarvan het personage is gebaseerd op Jos Kessels van het Eindhovens Dagblad, wordt gespeeld door Frank Lammers. Ruben van der Meer is in de film te zien als de frikadellenhandelaar.

De filmtrailer werd deze week gelanceerd:Vanaf 1 oktober is J.Kessels in de Nederlandse bioscopen te zien.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: J. Kessels: The novel wordt J. Kessels: The movie

 

Gerelateerd

Over

P.F. Thomése

P.F. Thomése

Pieter Frans Thomése (1958) is een Nederlands schrijver van romans, verha...

Gesponsorde boeken