Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Jaaroverzicht 2014. In boek...

Hoogte- en dieptepunten beheersten ook in 2014 het nieuws. Momenten die allang vergeten zijn, maar bij het zien van de jaaroverzichten vaak een o, ja-reactie losmaken. Hebban Wereld en Opinie zocht non-fictieve boeken bij de belangrijkste nieuwsmomenten van het afgelopen jaar. Een nieuwsoverzicht in boeken. APRIL!

1 april
Vandaag wordt bekend gemaakt dat Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) in Panama worden vermost. Ze zijn voor het laatst gezien bij de Panamese plaats Boquete, waar ze een wandeling maken. Er wordt een grootscheepse zoekactie op touw gezet. Pas in juni komt er meer duidelijkheid als er in het gebied menselijke resten worden aangetroffen. De resten zijn afkomstig van Kris en Lisanne. Het is nog altijd onbekend hoe de twee meiden de dood vonden.  
Wachten went nooit - Gerard Schook
Vermist - Nathasja JT Hartog

7 april
Peaches Geldof, model en dochter van Bob Geldof, wordt thuis dood aangetroffen. Ze is overleden na een overdosis heroine. Ze werd 25 jaar.
Heroine godverdomme - Rene van Collem
From Albion to Shingri-La - Peter Doherty (Engelstalig boek)

14 april
Terreurorganisatie Boko Haram ontvoert meer dan driehonderd schoolmeisjes. En ook in december heeft Boko Haram toegeslagen en zeker 185 vrouwen en meisjes uit een dorp in het Noordoosten van Nigeria ontvoerd.
Boko Haram - Don Michael Adeniji (Engelstalig boek)
Boko Haram - Mike Smith (Engelstalig boek dat in 2015 verschijnt)

16 april
In Zuid-Korea kapseist de veerboot Sewo. Aan boord zijn ongeveer 500 mensen, waarvan 300 de dood vinden. De meeste opvarenden waren scholieren. In november is de kapitein tot 36 jaar cel veroordeeld wegens nalatenschap en het vroegtijdig verlaten van het schip.
Ons Korea - Arendo Joustra
Cultuur bewust! Korea
De grootste scheepsrampen van deze eeuw - Keith Eastlake

17 april
Schrijver en Nobelrpijswinnaar Gabriel Garcia Marquez overlijdt op 87-jarige leeftijd. Hij laat een indrukwekkend oevre na.
Gabriel Garcia Marquez - De biografie - Gerald Martin

26 april
Oranje boven, Oranje boven, leve de Koning... Vele Nederlanders zullen nog net de in kunnen inslikken. Het is even wennen, maar vandaag wordt dan toch echt de allereerste Koningsdag gevierd. Koning Willem-Alexander en koning Máxima bezoeken die dag De Rijp en Amstelveen.
Willem-Alexander - Van kind tot koning - Willemijn Steutel
Biografie Willem Alexander - Remco Meijer en Jan Hoedeman
Koningin Máxima - Yvonne Hoebe

27 april
Voor de vierde keer op de rij wordt Ajax landskampioen.
Het Gouden Ajax - Jacob Bergsma en Erik Somers
Tussen Godenzonen - Auke Kok

Mist u nog een belangrijke gebeurtenis in het jaaroverzicht? Mail dan naar victoria.farkas@hebban.nl en laat het Hebban Wereld weten.Over de auteur

Victoria Farkas

148 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Jaaroverzicht 2014. In boek...

 

Gerelateerd