Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Jack Schlimazlnik wint sPEAKs schrijfwedstrijd

door Debbie (Hebban Crew) 5 reacties
De winnaar van sPEAKs schrijfwedstrijd is Jack Schlimazlnik, met het flitsverhaal 'Demiurg'. Het verhaal is verwerkt in de filmimpressie van sPEAKs SF-editie, die plaatsvond op 19 mei in CAPSLOC Cultuurpodium.

Demiurg  

De klim is lang en zwaar, al is het niet de hellingshoek maar de afstand die uitputtend is. Rossig gruis kleeft aan zijn hulhemd en aan zijn mijlslaarzen. Hij ademt zwaar door het mondstuk in zijn helm, dat hem van zuurstof voorziet. Boven hem schitteren de sterren in het kille firmament. Beneden zich, bijna vierentwintig kilometer lager, ziet hij met zijn ultrakijker de wachtende smaragden koepels van de Aardse kolonie liggen: Utopia, Atlantis en Areshaven, gelardeerd met de goudglans van de sterrenstralingsopslag. Daarachter ziet hij de duistere uitlopers van het Marsravijn. Hij huivert, want hij wil daar niet worden achtergelaten na zijn dood, zoals de andere pioniers, zijn vrienden Bel, En-Lil, Ilah en Ziu. Nog meer dan een kilometer te gaan. Hij voelt nu overal de pijn van de stralingsziekte, omdat de koepels en zijn hulhemd onvoldoende bescherming hebben geboden tegen het oneindige bombardement van ruimtestraling. Hij bekijkt de sterren, maar heeft geen houvast aan de sterrenbeelden, want die zijn anders hier. Alles is anders. Eenzaam ook. Ergens daarboven, een van de twinkelende lichtjes, moet Aarde zijn. De planeet waar alles gewoon en goed is. Thuis. Hij staat inmiddels op de top van Olympus Mons. Hijgend. Toch pakt hij zijn telefoon en steekt deze omhoog, richting Aarde. Ruis. Ook hier geen bereik. Angst en Paniek hangen in de hemel, hun onregelmatig oppervlak deels verlicht door de opkomende zon. Hij voelt hun aanwezigheid. Hij tracht wanhopig verbinding te maken: "Aarde, antwoord mij! Ik ben het, God!"      

Jack Schlimazlnik (1970) schrijft al ruim 25 jaar korte verhalen, met wisselend succes bij schrijfwedstrijden. Sinds 2010 zijn deze verhalen regelmatig gepubliceerd. Jack heeft een voorkeur voor horror, fantasy en sciencefiction, het bizarre, het groteske en het sublieme, en werkt momenteel aan de themabundel Horrorwinter.

Een impressie van sPEAKs SF-editie, gemaakt door CAPSLOCs filmmaker Paul van Venrooij.

sPEAK is een open podium voor schrijvers, dichters, songwriters en spoken word. De foto bij dit artikel is gemaakt tijdens de SF-editie door Michael Verbeek Fotografie.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1089 volgers
558 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Jack Schlimazlnik wint sPEAKs schrijfwedstrijd