Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Jacob Vis duikt opnieuw in zaak rond dood Pim Overzier

door Hebban Crew 1 reactie
In 2007 publiceerde Jacob Vis het true crime boek 'Het rijk van de bok', waarin hij schreef dat Henk H. ten onrechte was veroordeeld voor de moord op Pim Overzier. Volgens Vis kwam Overzier niet door moord aan zijn einde. Acht jaar later giet hij deze zaak in fictie.

De professor heet de misdaadroman waarin Jacob Vis nog eens zijn licht laat schijnen op de zaak-Overzier. In Het Rijk van de Bok schreef Vis over een moord die zijns inziens geen moord was en waarvoor een onschuldige man, Henk H., werd veroordeeld tot twintig jaar cel. Dat de moordzaak naar aanleiding van het werk van Vis opnieuw wordt onderzocht – een proces dat vandaag de dag nog speelt - maakt het verhaal uitermate actueel.

''Als de strafzaak wordt terugverwezen voor herziening, dan is me dat meer waard dan de Nobelprijs voor literatuur'', zegt de auteur over de twee boeken. Waar Het Rijk van de Bok een true crime story is, schrijft Vis met De professor  een roman die mensen 'wakker moet schudden voor een misstand'. Vis is na dit boek nog lang niet uitgeschreven; hij werkt momenteel aan een thriller waarin enkele personages uit eerder werk terugkomen.

In De professor krijgt Max Spaan twintig jaar cel voor de moord op Ron Verkeek. Twaalf jaar later schrijft een oud-rechercheur een brief aan Justitie waarin hij zijn twijfels over het onderzoek kenbaar maakt. De brief is zo alarmerend dat de minister van Justitie commissaris Ben van Arkel, advocaat-generaal Lucas Kalsbeek en emeritus hoogleraar strafrecht Jos de Ruiter opdracht geeft het appel te onderzoeken.

Het driemanschap, gesteund door de jonge rechercheurs Ellen Kamp en Ton van Soest, ontdekt dat het bewijsmateriaal niet deugt. Volgens Vis een schoolvoorbeeld van tunnelvisie dat leidde tot de grootste rechterlijke dwaling uit onze geschiedenis die in dit verhaal wordt rechtgezet.

De professor verschijnt 15 mei bij uitgeverij Ellessy Crime.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Jacob Vis duikt opnieuw in zaak rond dood Pim Overzier

 

Gerelateerd

Over

Jacob Vis

Jacob Vis

Job Vis (Haarlem, 1940) is een Nederlandse auteur van romans, schrijvend on...

Gesponsorde boeken